Hlavní obsah

Bezpečnostní tipy pro hráče

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj: ESET.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Hráči počítačových her jsou vyhledávanými oběťmi kybernetických zločinců. Ty přitahuje fakt, že se v tomto odvětví točí velké peníze. Počítačoví zločinci sbírají a zneužívají uživatelská jména a hesla a vymýšlejí neustále nový malware, který si zájemci o nové výhody a vychytávky následně nechtěně stahují do počítače. Pokud hrajete hry na PC i vy, raději si zapamatujte několik bezpečnostních doporučení.

Foto: sxc.hu

ilustrační foto

Článek

1.    Používejte silná hesla

Jde-li o bezpečnost, zmínka o heslech samozřejmě nemůže chybět. My ji pro jistotu zmiňujeme hned na úvod. Hráči, kteří používají celou řadu herních účtů, často v zájmu snadného přihlašování používají jednoduchá, opakující se hesla. Tento přístup se ovšem může snadno vymstít. Rozhodně se vyplatí obětovat trochu pohodlí a používat unikátní, silná hesla do každého účtu.

2.    Modding a cheatování? Buďte velmi opatrní

Hledáte-li na webu cheaty na „nesmrtelnost“ nebo „procházení zdí“, případně možnost, jak obejít protipirátskou ochranu, na pochybných stránkách a fórech se můžete velice snadno setkat s malwarem. Nejinak je tomu u různých herních módů a add-onů. Tyto vychytávky vám mohou zvýšit požitek z hraní, na druhou stranu se však vystavujete nebezpečí, že na extrémně zaplevelených stránkách s těmito zlepšováky narazíte na škodlivý software.

3.    Volitelná dvoufaktorová autentizace? Využijte ji!

Dvoufaktorová autentizace není neprůstřelná, jde ale o dobrý krok směrem k obraně před možným nabouráním vašeho herního účtu. Nezáleží přitom ani tak na tom, jde-li o mobilní aplikaci nebo fyzické zařízení. Pokud můžete využít dvoufaktorové ověření totožnosti, překonejte malou dávku nepohodlí a jděte do toho. Potenciální útočník bude mít při pokusech zneužít váš účet, na kterém možná máte uloženy virtuální peníze, mnohem těžší práci.

4.    Nevypínejte bezpečnostní software

„Laguje“ se vám při hraní počítač? Pak možná zkoušíte všechno možné, abyste aspoň trochu zvýšili herní výkon vašeho PC. Pokud také experimentujete se zlepšením výkonu vašeho hardwaru, rozhodně nevypínejte bezpečnostní software. Jde o zbytečné riziko, a navíc je to možná právě malwarová infekce, co vám počítač zpomaluje.

5.    Používejte kvalitní antivirový software

Před počítačovými viry, spamem a dalšími počítačovými hrozbami vás dokáže spolehlivě ochránit kvalitní bezpečnostní řešení. Program ESET Smart Security 6 obsahuje mimo jiné i speciální herní režim, který se spustí automaticky po spuštění hry a postará se o to, abyste při hraní nebyli obtěžováni upozorněními na aktualizace a dalšími hláškami.

Využít přitom můžete akční podzimní nabídku firmy ESET nazvanou „3 roky za cenu 2“ pro nové zákazníky. Všichni, kteří si zakoupí novou elektronickou licenci některého produktu ESET, získají ochranu proti malwaru na tři roky za stejnou cenu, jako stojí licence na roky dva.

Reklama

Výběr článků

Načítám