Hlavní obsah

Tipy pro zabezpečení digitálních zařízení v domácnosti

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj: ESET.cz)

Komerční článek - Kolik různých elektronických zařízení v domácnosti používáte během dne? Odpověď se samozřejmě u každé rodiny bude značně lišit. Výjimkou ale nejsou případy, kdy by vám nestačily prsty na obou rukou. Dnes už nejde o extrém, a dost možná mezi tyto domácnosti patříte i vy, pokud započítáte všechny notebooky, tablety, iPody, smartphony, které doma máte. V případě, že jste vynechali televizi, DVD přehrávač nebo herní konzoli, vězte, že i tato zařízení mohou být připojena k domácí síti.

Foto: sxc.hu

ilustrační foto

Článek

Elektronické přístroje bezpochyby pomáhají zvyšovat produktivitu práce nebo vás dokážou zabavit, když si chcete odpočinout. Zároveň vám ale mohou způsobit nečekané problémy v případě, že je nebudete správně chránit. Proti komu? I když se vám to nelíbí, existují lidé, kteří by rádi získali vaše citlivá data, peníze nebo pokud možno obojí. Někteří by navíc nejradši ukradli i samotné zařízení.

Nejvyužívanějšími prostředky kyberzločinců jsou škodlivé kódy – viry, červy nebo trojany, které se šíří prostřednictvím internetu. Vedle toho se malware může šířit také přes USB flashdisky, CD nebo DVD. Nejefektivnější cestou, jak chránit zařízení v domácnosti před malwarem, je skenování všech nahrávaných souborů kvalitním antivirovým programem. Řada z nich navíc disponuje přídavnými funkcemi jako je filtrování webového obsahu, anti-phishingový modul nebo dokonce ochranou proti krádeži.

Bohužel, ne všechna digitální zařízení mají předinstalovanou antivirovou ochranu. Pokud chcete řešit ochranu svých počítačů komplexně, můžete sáhnout po zvýhodněném antivirovém balíčku, který se postará o více zařízení zároveň.

Jedním z osvědčených bezpečnostních balíků je ESET Family Security Pack. Zvýhodněné balení poskytuje komplexní ochranu počítačů a notebooků s operačním systémem Windows, Linux nebo Mac. Zakoupením ESET Family Security Pack získáváte tři licence, které můžete rozdělit mezi vaše počítače a k tomu zdarma tři licence pro chytré telefony se systémem Android, Windows Mobile nebo Symbian.

I jediné nechráněné zařízení může způsobit pěknou paseku, proto odborníci na bezpečnost radí používat hesla všude, kde to je možné a znepříjemnit tak potenciálním zlodějům krádež. Ochrana heslem je už běžná například i u současných telefonů nebo moderních televizí.

V případě, že jste zákazníky ESET a stanete se obětí kyberzločinu, můžete zařízení přinést do pobočky na Praze 7, a personál jej poté zcela zdarma zbaví veškerého malwaru. Pokud nechcete nikam chodit, technická podpora je vám k dispozici také prostřednictvím e-mailu, telefonní linky, vzdáleného připojení či online fóra nově v pracovní dny vždy od 8 do 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám