Hlavní obsah

Hackeři se nabourali do počítačů Applu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pirátům se podařilo proniknout do počítačů některých zaměstnanců společnosti Apple. Za útokem nejspíše stojí stejná skupina hackerů, která minulý měsíc napadla sociální síť Facebook. Uvedli to zástupci amerického počítačového giganta s tím, že data uživatelů nebyla nijak narušena.

Foto: Apple

Ilustrační foto

Článek

„Malware byl rozšířen prostřednictvím internetových stránek pro vývojáře softwaru. Identifikovali jsme malý počet nakažených systémů v rámci Applu, které jsme ihned izolovali od hlavní sítě,“ uvedli zástupci Applu podle listu Daily Telegraph.

Facebook o sofistikovaném útoku informoval na konci minulého týdne s tím, že se nejspíše dotkl i dalších významných firem a organizací. „Je zřejmé, že také další firmy se nedávno staly obětí stejně sofistikovaného útoku,“ konstatovali bezpečnostní experti s tím, že s dotčenými společnostmi již spolupracují na řešení infiltrace.

Podle agentury Reuters však stopy po hackerech směřují do Číny.

Útoku hackerů čelila na přelomu ledna a února také sociální síť Twitter. Odcizit se jim podařilo na 250 tisíc přístupových údajů, a to včetně e-mailových adres. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám