Hlavní obsah

Obama se chystá vydat nařízení o kybernetické obraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Barack Obama by již tuto středu mohl vydat dlouho očekávané nařízení, které má zlepšit obranu před kybernetickými útoky. V úterý o tom s odvoláním na interní zdroje informovala agentura Reuters.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Barack Obama

Článek

Nařízení, které vzniklo poté, co Kongres loni v této věci nedokázal prosadit příslušný zákon, má vylepšit ochranu klíčového průmyslu a důležité infrastruktury před akcemi hackerů. Obavy z takovýchto útoků, kterým v posledních měsících čelila řada velkých amerických podniků a vládních úřadů, by mohl Obama zdůraznit během svého tradičního poselství o stavu unie. Zprávu prezident přednese v úterý večer místního času (středa ráno SEČ).

Většina odborníků na kybernetickou bezpečnost tvrdí, že nařízení, které nemá stejnou účinnost jako zákon, je správným krokem a znamením toho, že Obama vnímá tento problém vážně.

Jednou z hlavních snah Bílého domu je zajistit systém sdílení informací o útocích mezi soukromými společnostmi a vládními institucemi. Právě prezidentské nařízení by mělo soukromých firmám usnadnit získávání utajovaných dat souvisejících s kybernetickou bezpečností.

Reklama

Výběr článků

Načítám