Hlavní obsah

Bílý dům byl terčem útoku počítačových pirátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Počítačový systém Bílého domu byl terčem útoku hackerů, kterým se nicméně nepodařilo dostat do systému s utajovanými informacemi. Uvedli to představitelé kanceláře amerického prezidenta. Podle amerických médií pocházel útok z Číny.

Foto: Profimedia.cz

Bílý dům

Článek

Nic nenasvědčuje tomu, že byla při incidentu zcizena nějaká data, řekl nejmenovaný představitel Bílého domu. Podle něj byl útok brzy zaznamenán a nerozšířil se.

Jednalo se o takzvaný spear phishing, tedy cílený phishing, kdy se útočník snaží proniknout do systému prostřednictvím falešného mailu, který dělá dojem, že je od důvěryhodného odesílatele. Podle zmíněného představitele "je tento druh útoků poměrně častý".

"V tomto případě byl útok identifikován, systém byl izolován a nic neukazuje na to, že by byla získána nějaká data. Nikdo se navíc nesnažil proniknout do systému s utajovanými informacemi," řekl představitel Bílého domu, ale odmítl uvést, kdo a kdy útok podnikl.

O útoku v neděli informoval konzervativní blog Freebeacon, podle něhož čínští hackeři pronikli do systému Bílého domu s vojenskými informacemi. Také televize FoxNews s odvoláním na americké policejní zdroje uvedla, že útok přišel ze serveru v Číně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám