Hlavní obsah

Zálohovat data v mobilu se vyplatí

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj: Dvojklik.cz)

Komerční článek - Zaregistrovali jste v poslední době stížnost někoho z vašeho okolí, že přišel o své kontakty v mobilním telefonu? Pokud takového nešťastníka znáte nebo jste sami byli v této situaci, víte, že získávat zpět všechna důležitá čísla dá pořádnou práci. Jediná účinná rada zní: myslete na nejhorší a zálohujte.

Foto: sxc.hu

ilustrační foto

Článek

Definitivně ztratit kontakty, fotografie nebo archiv zpráv z telefonu je velmi nepříjemné. Podobně, jako musíte obíhat úřady a banky, přijdete-li o peněženku, čeká vás v případě krádeže nebo ztráty mobilního telefonu nákup nového přístroje, SIM karty a samozřejmě úsilí získat svá čísla zpět. To zabere spoustu času, jehož ztráta často mrzí víc než peníze, které investujete do nového telefonu.

Nejjednodušší to mají majitelé tzv. chytrých telefonů. Přístrojům s moderním operačním systémem nedělá problém se synchronizovat automaticky s e-mailovým klientem, kalendářem nebo speciálním softwarem dodávaným k telefonu. Podobnou synchronizaci ovšem zvládnou i mnohem levnější a jednodušší modely. Mnohdy stačí přečíst si uživatelský manuál a postupovat podle něj.

Velkou výhodou toho, že máte kontakty bezpečně uložené kromě mobilu také v počítači, je možnost kontakty přehledněji spravovat a aktualizovat, nebo někomu poslat. Záloha jmen, telefonních čísel a dat může také zabrat pěknou chvíli. Lepší je ale provádět zálohu pravidelně, aby byl seznam vždycky aktuální.

Zálohovat telefonní seznam si mohou i majitelé starších typů telefonů. Kontakty uložené na SIM kartě si můžete u operátora nechat zálohovat na pobočce, odkud vám je znovu nahrají, až je budete potřebovat. Stejně tak někteří operátoři nabízejí nahrání zálohy přes svou online službu na internetový server.

Záleží-li vám na důvěrných informacích ve svém mobilním telefonu, zvažte nákup speciálního antiviru pro mobilní telefony. Používáte-li operační systém Android, dobrým řešením, které většinu rizik ohlídá za vás, může být ESET Mobile Security pro Android. Ten dokáže nejen včas upozornit na škodlivou aplikaci ohrožující obsah uložený v telefonu, ale zabezpečí váš přístroj i proti krádeži, reklamním SMS, virům a dalším hrozbám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám