Hlavní obsah

Hackeři zaútočili na stránku slovenského parlamentu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackeři ze skupiny Anonymous zaútočili v pondělí na internetovou stránku Národní rady Slovenské republiky. Stránka slovenského parlamentu je nefunkční. V sobotu zaútočila stejná skupina na stránky slovenské vlády.

Foto: Koller Jan, ČTK

Asi dva tisíce nespokojených občanů protestovaly na bratislavském Náměstí SNP proti údajné rozsáhlé politické korupci na Slovensku v letech 2005 a 2006.

Článek

Hackeři tím reagovali na oznámení vedení správy parlamentu, že podává trestní oznámení na organizátory pátečního protestu Gorila. Účastníci protestu totiž házením vajec na budovu parlamentu a rozbitím skla na vchodových dveřích způsobili škodu tři až pět tisíc eur (75 až 125 tisíc Kč). [celá zpráva]

„Nechceme se mstít demonstrantům, ale ve smyslu zákona o ochraně státního majetku musíme podat trestní oznámení,“ uvedl vedoucí kanceláře Národní rady SR Andrej Kramár.

Skupina Anonymous napadla minulý týden kromě stránky slovenské vlády rovněž stránky několika politických stran, bank a finanční skupiny Penta, která má být zapletena do skandálu kolem spisu Gorila. Údajné dokumenty tajné služby zveřejněné pod názvem Gorila mají odhalovat korupční prostředí při privatizaci v létech 2005 a 2006.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám