Hlavní obsah

ESET vydal bezpečnostní řešení ESET Mobile Security pro chytré telefony s Androidem

Novinky, Filip Vítek (Zdroj: ESET)

Komerční článek - ESET, přední společnost v oblasti proaktivní ochrany proti počítačovým hrozbám, představila svoji vlajkovou loď mezi produkty pro platformu Android s názvem ESET Mobile Security. Díky řešení ESET Mobile Security nyní ESET nabízí vyspělou ochranu pro tři operační systémy používané v mobilních zařízeních – Symbian, Windows Mobile 6.5 a Android. Aktuální verze ESET Mobile Security pro Android je k dispozici ke stažení na webových stránkách společnosti www.eset.cz.

Článek

Podle nedávno zveřejněných údajů společnosti Gartner dosáhly prodeje chytrých telefonů ve třetím čtvrtletí roku 2011 hranice 115 milionů kusů, což oproti třetímu čtvrtletí 2010 představuje nárůst o 42 procent. „Celosvětové prodeje chytrých telefonů tvořily 26 procent všech prodaných mobilních zařízení… Operační systém Android byl ve třetím čtvrtletí 2011 součástí více než 52,5 procenta chytrých telefonů prodaných koncovým uživatelům a více než zdvojnásobil svůj podíl na trhu ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2010,“ uvádí společnost Gartner ve své tiskové zprávě.

„ESET Mobile Security nyní nabízí vysoce ceněné řešení ochrany pro 70 procent chytrých telefonů prodaných ve třetím čtvrtletí roku 2011. Uživatelé chytrých telefonů si nyní jsou vědomi toho, že když chtějí své telefony používat s pocitem plného bezpečí, je nutné, aby pro ně používali nejlepší ochranu, která je k dispozici,“ říká Ignacio Sbampato, ředitel obchodu a marketingu ve společnosti ESET, a dodává: „Řešení ESET Mobile Security pro Android nabízí široký záběr přínosů pro uživatele této nejoblíbenější mobilní platformy, jež zahrnuje jedinečné funkce – například detekci hrozeb založenou na způsobu, jakým se telefon chová, antispam, možnost telefon na dálku zamknout a smazat v něm citlivá data, jakož i funkce ochrany při odcizení a lokalizace přes GPS.“

ESET Mobile Security pro Android: 11 hlavních funkcí a přínosů

  • Jedinečná detekce hrozeb založená na způsobu, jakým se telefon chová – Varuje před různými podezřelými činnostmi, které by váš telefon mohl provést. Aplikace, soubory, složky a SD karty jsou neustále kontrolovány s cílem odhalit případné vznikající hrozby.
  • Antispam pro SMS/MMS – Umožňuje uživateli definovat důvěryhodné kontakty formou zakázaných a povolených seznamů, které si může plně upravit podle svých potřeb, nebo může jednoduše zablokovat zprávy přicházející z neznámých čísel. Další vrstva zabezpečení spočívá v blokování anonymních volání.
  • Blokování hovorů – Blokuje nechtěné hovory v obou směrech – příchozí i odchozí. Jedná se o velmi účinný nástroj, který je obzvláště vhodný pro rodiče, kteří chtějí udržet účty za volání svých dětí pod kontrolou.
  • Audit zabezpečení se  správcem úloh – Poskytuje informace o veškerých podstatných funkcích telefonu, včetně zbývající výdrže baterie, volného prostoru pro ukládání dat, spuštěných procesů, Bluetooth a bezdrátové viditelnosti daného zařízení.
  • Svěží, nově pojaté uživatelské rozhraní – Grafika a rozvržení jsou vytvořeny na míru pro možnosti operačního systému Android.
  • Systém zabezpečení v případě krádeže – Díky vícenásobným vrstvám zabezpečení mohou mít uživatelé kdykoli dokonalou kontrolu nad bezpečností svých dat uložených v telefonu v případě, že dojde ke ztrátě nebo odcizení telefonu.
  • GPS lokalizace – Pomocí dálkově poslaného příkazu dokáže určit místo, kde se ztracený nebo odcizený telefon nachází.
  • Zamknutí telefonu – Umožňuje telefon na dálku zablokovat a znemožnit tak přístup nepovolaných osob k vašim datům, která jsou v telefonu uložena.
  • Smazání dat – Smaže veškerá data uložená v telefonu pomocí jednoduchého příkazu zaslaného přes SMS.
  • Ochrana odinstalace – Zajišťuje, aby nepovolaná osoba nemohla z telefonu bezpečnostní balík ESET Mobile Security odinstalovat.
  • Důvěryhodné kontakty – Kontakty nebo telefonní čísla, na které budou zasílány varovné SMS v případě, že do telefonu bude vložena neznámá SIM karta; „přátelé na telefonu“ navíc mohou v případě potřeby vymazat zapomenuté heslo uživatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám