Hlavní obsah

Podvodné e-maily cílí na klienty ING Bank

Novinky, mif

Uživatelé internetového bankovnictví ING Bank by se měli mít na pozoru. Internetem totiž začaly kolovat podvodné e-maily, které se snaží formou takzvaného phishingu vylákat z důvěřivých lidí přístup k jejich účtům. Zástupci banky varovali před podvodnými e-maily na svých internetových stránkách.

Foto: Novinky

Internetové bankovnictví ING Bank

Článek

E-mail na první pohled vypadá, jako by pocházel od banky. "Podvodné e-maily se snaží vytvořit dojem, že odesilatelem je ING Bank. Obsahují odkaz na stránku, která vás navádí k zadání vašich osobních zabezpečovacích prvků," uvedli zástupci ING Bank ve zprávě.

Na tyto výzvy by v žádném případě lidé neměli reagovat. "Pokud obdržíte e-mail, který vykazuje výše uvedené znaky, v žádném případě na něj neodpovídejte a neotevírejte odkazy v něm uvedené," dodali.

Pokud již majitel účtu na podobný e-mail zareagoval, měl by na doporučení zástupců ING Bank zavolat na zákaznickou linku (800 159 159), kde mu operátoři nabídnou možnost bezplatné změny hesla nebo zablokování účtu a vygenerování nových přístupových údajů.

Phishing se v Česku rozmáhá

Podobné problémy s hackery a phishingem nejsou v České republice ničím výjimečným.

Česká spořitelna čelila podobným phishingovým útokům už v roce 2008. Útočníci se tehdy snažili vylákat z jejích klientů přihlašovací údaje, pomocí kterých by se dostali k účtům. [celá zpráva]

Na začátku roku se s podobnými problémy potýkala také Raiffeisenbank. Loni zase potrápily podvodné e-maily uživatele aukčního portálu Aukro.cz. Phishingová zpráva vyzývala k obnově registračních údajů, přitom ale uživatele dovedla na falešnou internetovou stránku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám