Hlavní obsah

Jak efektivně a účinně používat bezpečnostní software

Komerční článek - Od září mohou uživatelé využívat novou generaci internetové ochrany od společnosti ESET. Tyto antivirové produkty si dlouhodobě udržují vysokou kvalitu, což dokazují neporušenou sérií 47 ocenění VB100 v řadě, která uděluje prestižní magazín Virus Bulletin.

Článek

Nové verze internetové ochrany ESET Smart Security 5 a antivirového řešení ESET NOD32 Antivirus 5 zahrnují kromě bezpečnostních funkcí proti virové nákaze také rodičovskou kontrolu nebo herní režim, který ocení počítačoví hráči. Jedním z problémů, které trápí mnoho uživatelů bezpečnostního software, je skutečnost, že tyto programy, běžící zpravidla na pozadí, zpomalují probíhající procesy a tím i celý počítač. Řešení ESET dlouhodobě vynikají tím, že minimálně zpomalují a zatěžují systém počítače, přitom jej však účinně chrání. Další z inovativních funkcí v nové generaci je výkonné antispamové jádro, které vám pomůže bránit se nevyžádané poště.

Jak správně používat bezpečnostní software

Pokud si nejste jisti kvalitou vámi používaného softwaru, a lámete si hlavu nad výběrem nového, doporučujeme vám nechat si zdarma prověřit počítač on-line testem, který používá právě skenovací technologie ESET. Pro běžné uživatele a domácnosti je určena bezplatná služba ESET Online Scanner - http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/. Na internetových stránkách společnosti ESET si také můžete zdarma stáhnout měsíční zkušební verzi ESET Smart Security 5 - http://www.eset.cz/cz/stahnout/domacnosti/detail/family/5/. Abyste předešli problémům s planými poplachy nebo funkčností operačního systému, měli byste se zároveň řídit několika obecnými doporučeními. Jedním z nich je zásada mít v počítači nainstalovaný pouze jeden antivirový program. Pokud chcete vyzkoušet jiný, pozastavte dočasně stávající řešení. Jestliže váš bezpečnostní balík obsahuje firewall (slouží k řízení a zabezpečení síťového provozu mezi sítěmi s různou úrovní důvěryhodnosti a zabezpečení), vypněte jiné běžící firewally. V obou případech totiž platí, že méně je více.

Jak nastavit nový ESET Smart Security 5

Pokud se rozhodnete zakoupit ESET Smart Security 5 nebo zatím zkoušíte jeho zkušební verzi, podívejte se na následující instruktážní video: http://www.youtube.com/watch?v=jULZPC6eOAY. Všechny funkce balíku jsou velmi jednoduše konfigurovatelné. Po otevření ESET Smart Security 5 stačí kliknout na záložku „Nastavení“, pomocí níž se dostanete ke konfiguraci všech zásadních funkcí a služeb. My se nyní zaměříme na to, jak nastavit dvě zcela nové funkce.

Rodičovská kontrola

Vraťme se k pravidlům. Aby tato funkce sloužila správně svému účelu, je opět třeba dodržovat základní zásady. Každý uživatel by měl mít v počítači nastaven svůj individuální účet. Pokud od počítače odchází, měl by se odhlásit. Když dodržíte výše uvedené doporučení, můžete úspěšně používat rodičovskou ochranu. V „Nastavení“ vyberte volbu „Rodičovská ochrana“ a nastavte práva pro jednotlivé uživatele. Různé věkové skupiny mají přednastavena doporučená práva. Dále můžete každému uživateli zakázat či povolit prohlížení obsahu webu dle jednotlivých kategorií stránek. Na výběr máte kromě obsahu pro dospělé i sociální sítě, obchodní služby, nakupování, alkohol a tabákové výrobky, nebezpečné sporty a mnoho dalších. V samostatné záložce můžete další konkrétní stránky pro daného uživatele buď povolit, nebo zakázat.

Herní režim

V případě, že patříte k zaníceným počítačovým hráčům, zaměřte se v „Nastavení“ na volbu „Počítač“ a dále „Herní režim“. Po dobu hraní počítačové hry (tedy v zapnutém režimu „celé obrazovky“), se ESET Smart Security 5 přepne do „tichého módu“ a nebude rušit žádnými vyskakujícími hláškami, které při hraní zbytečně zatěžují a zpomalují počítač. ESET zobrazí hlášení později, tedy po vypnutí hry, takže veškeré hrozby jsou zaznamenány a uživatel je na ně včas upozorněn. Všechny bezpečnostní systémy však zůstávají funkční po celou dobu hraní.

Chcete-li si ESET Smart Security 5 a všechny jeho možnosti nezávazně vyzkoušet, využijte měsíční zkušební verzi zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám