Hlavní obsah

Hackeři znovu napadli sanfranciskou dopravní společnost

Hackeři ve středu znovu napadli sanfranciskou dopravní společnost Bay Area Rapid Transit (BART). Z jejích serverů ukradli osobní údaje 100 zaměstnanců, které následně zveřejnili. O útoku informovalo hackerské sdružení Anonymous, které stejnou společnost napadlo už minulý týden, podle agentury AP se ale k středečnímu činu přímo nepřihlásilo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Hackeři na internetu zveřejnili jména, e-maily, přístupová hesla a adresy bydliště stovky zaměstnanců BART. Společnost útok odsoudila s tím, že zveřejnění osobních údajů ohrozilo bezpečnost zaměstnanců i jejich rodin.

Akce hackerů měla zřejmě stejný motiv jako předchozí útok z minulého týdne. Tehdy skupina Anonymous napadla web v reakci na údajně nezákonný postup společnosti, která na několik hodin vypnula pokrytí podzemních tunelů telefonním signálem, aby znemožnila svolání protestního shromáždění. Jeho účastníci chtěli upozornit na zabití pětačtyřicetiletého muže policejní hlídkou.

Vypnutí podzemního pokrytí kritizovaly i některé americké nevládní organizace, zejména Svaz pro občanské svobody (ACLU). Mluvčí BART Jim Allison ale prohlásil, že vypnutí telefonní sítě bylo zcela legální. Infrastruktura potřebná k pokrytí je majetkem společnosti, která má tudíž právo s ní libovolně nakládat, řekl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám