Hlavní obsah

Soud propustil na kauci člena hackerských skupin Anonymous a LulzSec

Londýnský soud v pondělí podmínečně propustil údajného prominentního člena hackerských skupin Anonymous a LulzSec, které jsou odpovědné za četné útoky proti serverům finančních institucí, firem a vládních agentur. Mladík, který byl zadržen minulý týden, se má znovu objevit před soudem 30. srpna. Soudce mu zakázal přístup na internet a vycházení z domu mezi 22.00 a 07.00 hodinou.

Foto: Novinky

Článek

Při pondělním soudním stání muž pouze potvrdil svou totožnost a datum narození. Soudce pak svolil k jeho podmínečnému propuštění na kauci.

Skupiny tvoří hackeři, recesisté a síťoví aktivisté, kteří podnikli útoky mimo jiné na servery scientologické církve, několika velkých společností zábavního průmyslu a finančních institucí, jako Visa nebo MasterCard. Zaútočili ale i na servery britského úřadu pro vyšetřování těžkých zločinů a americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) a jejich terčem se stala i mediální skupina australského magnáta Ruperta Murdocha.

Mladíkův obhájce řekl, že i když jeho mandant byl možná s těmito skupinami ve spojení, nic nedokazuje, že se na útocích podílel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám