Hlavní obsah

Polovina antivirů je úspěšných jen z 50–70 %, odhalují testy Virus Bulletin

Novinky, Petr Bořuta (Zdroj: eset.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Polovina z 26 antivirových firem, které se od roku 1998 účastní pravidelných srovnávacích testů respektované organizace Virus Bulletin, je úspěšná jen z 50–70 %. Nejúspěšnějším produktem v historii testů VB100 je slovenský ESET NOD32 Antivirus.

Článek

Ve statistice produktů firem, které se ve třináctileté historii britského odborného magazínu Virus Bulletin účastnily testů alespoň 15krát, drží ESET NOD32 Antivirus přední pozici s úspěšností 97 %. Většina firem a produktů přitom dosahuje úspěšnosti 50–75 %. Polovina z testovaných je pod hranicí 70 %.

ESET má mezi firmami i rekordní počet zisků prestižního ocenění VB100. V červnovém srovnávacím testu získala slovenská firma již 68. cenu VB100. Toto ocenění získá produkt, který detekuje všechny tzv. "in-the-wild" viry (tedy skutečně šířící se viry) během skenování on-demand (na vyžádání) a on-access (ochrana v reálném čase). ESET NOD32 Antivirus je přitom jediné řešení na světě, které dle Virus Bulletin nikdy neselhalo při odhalení in-the-wild viru či in-the-wild červa. Antivirus, který získá cenu VB100, také nemate uživatele žádnými falešnými poplachy.

ESET 5 se zlepšenou detekcí

V září tohoto roku uvede ESET pátou generaci svého vlajkového produktu pro domácnosti. ESET NOD32 Antivirus 5 bude obsahovat řadu nových funkcí, například zlepšenou ochranu vyměnitelných médií. Právě na těch se v současnosti šíří 4 z 10 nejrozšířenějších počítačových hrozeb. [celá zpráva]

ESET u příležitosti uvedení nového produktu přichází se speciální akcí. Pokud si noví zákazníci objednají 1–4 licence ESET NOD32 Antivirus (případně bezpečnostního balíčku ESET Smart Security) již nyní, ESET jim poskytne až do uvedení páté generace stávající verzi 4 zdarma. Více informací o nabídce naleznete na webu http://www.eset.cz/ochrana-zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám