Hlavní obsah

Sony obnoví kompletní služby Playstation Network tuto středu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technologický konglomerát Sony obnoví v Japonsku všechny služby své herní online sítě Playstation Network a mediální služby Qriocity tuto středu. Podnik uvedl, že se tak chod sítí obnoví zcela i ve světovém měřítku. Sony musela sítě shodit v dubnu kvůli rozsáhlému hackerskému útoku a obnovovala jejich chod postupně.

Článek

PlayStation Network a Qriocity byly mimo provoz 11 týdnů; předtím byla ukradena privátní data ze 77 miliónů uživatelských účtů PlayStation Network. V Japonsku byla dosud síť v provozu jen částečně, PlayStation Network tam má méně než desetinu uživatelů.

Hackeři ukradli soukromá data také z 25 miliónů uživatelských účtů jiného systému, samostatně pracujícího zábavního systému Sony Online Entertainment pro osobní počítače. Tento útok objevila Sony 2. května.

Manažeři společnosti se kvůli únikům dat museli zpovídat i v americkém Kongresu a ve vedení herní divize pak následovaly personální změny. Od 26. dubna, kdy se ještě o útocích veřejně nevědělo, klesly akcie Sony o 12 procent.

Zabezpečení elektronického prostoru se stalo pro politiky jednou z priorit. Útok na zbrojovku Lockheed Martin, která dostává státní zakázky, zpochybnil účinnost ověřovacího systému SecureID od společnosti EMC Corp a data lidí z americké vlády byla možná ukradena při útoku na Google, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám