Hlavní obsah

Viry se šíří i na mobilech, firmy by je měly chránit

Novinky, Petr Bořuta (Zdroj: eset.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Viry, trojské koně a další hrozby se čím dál častěji šíří i na chytrých telefonech. Citlivá firemní data a podniková bezpečnost obecně tak již není ohrožena jen prostřednictvím zaměstnaneckých počítačů a notebooků. Výrobci antivirů nyní přicházejí s ochranou i pro firemní mobilní telefony.

Článek

Počítačoví zločinci zaměřují své aktivity na platformy podle zisku, který jim přinesou. Bezpečnostní experti se shodují na tom, že s rostoucím objemem nákupů uskutečňovaných pomocí mobilních telefonů poroste i četnost útoků. Příkladem jsou nedávné útoky na mobilní telefony s operačním systémem Android. [celá zpráva]

Dle výzkumů společností Juniper, KRC Research a Synovate přitom většina uživatelů používá chytré telefony zároveň pro osobní i pracovní účely. Z výzkumu navíc vyplývá, že mobilní telefon používá 81 % zaměstnanců ke vstupu do vnitřních podnikových sítí bez vědomí zaměstnavatele. Firmám tak nyní hrozí vážná bezpečnostní rizika i prostřednictvím mobilních telefonů.

Antivir už i pro mobily

Firemní bezpečnostní zásady by se tak již neměly vztahovat pouze k užívání počítačů. IT administrátor by měl jasná kritéria stanovit i u chytrých telefonů. Zaměstnanci je totiž mohou používat nejen pro přístup k poště, ale i k surfování po webových stránkách a komunikaci na sociálních sítích, kde se masově šíří falešné odkazy na stránky obsahující škodlivý software.

Antivirové programy pro mobilní telefony dnes nabízejí renomované firmy vyvíjející bezpečnostní software. Společnost ESET, lídr na trhu proaktivní detekce, nyní přišel s ochranou chytrých telefonů i pro firemní zákazníky. ESET Mobile Security Business Edition chrání před všemi typy hrozeb a eliminuje i rizika spojená s neopatrností samotného uživatele. Například funkce Remote Wipe v případě ztráty či krádeže telefonu zajistí dálkové vymazání citlivých dat, včetně SMS zpráv či kontaktů.

Správa z pohodlí kanceláře

ESET Mobile Security Business Edition nabízí i široké možnosti vzdáleného nastavení telefonu prostřednictvím zabudované funkce ESET Remote Administrator. Správci tak mohou z pohodlí kanceláře upravovat bezpečnostní nastavení všech telefonů ve firmě. Rovněž mohou provádět bezpečnostní audit zařízení a v případě potřeby telefony otestovat na přítomnost virových nákaz a bezpečnostních rizik. Více informací o produktu naleznete na adrese http://www.eset.cz/cz/firmy/produkty/mobile-security/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám