Hlavní obsah

FBI se víc zaměří na kybernetické hrozby

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) se v nadcházejících letech více zaměří na hrozbu kybernetických útoků. Ve středu to podle agentury Reuters řekl v americkém Senátu ředitel FBI Robert Mueller.

Článek

Mueller sdělil, že se FBI zaměří na kybernetické útoky stejně usilovně jako na boj proti terorismu. "Budeme klást větší důraz na potlačování všech druhů kybernetických hrozeb," zdůraznil. Jeho prohlášení přichází týden poté, co společnost Google odhalila útok hackerů, kteří se snažili ukrást hesla ke stovkám e-mailových účtů.

Podle šéfa FBI mohou kybernetické útoky "narušit integritu internetu" a způsobit firmám velké škody. Mueller proto chce, aby pracovníci FBI měli dostatečné schopnosti i vybavení k tomu, aby se mohli kybernetickým hrozbám postavit.

Mueller o internetových hrozbách mluvil, když představoval svůj plán, jak by FBI pod jeho vedením měla fungovat v nadcházejících dvou letech. Americký prezident Barack Obama totiž navrhl prodloužení jeho funkčního období nad rámec obvyklých deseti let, které vyprší počátkem září. Obamovo rozhodnutí musí schválit Senát.

Nebezpečí kybernetických útoků zviditelnil nedávný pokus hackerů získat hesla ke stovkám e-mailových schránek zařízených u americké internetové společnosti Google. Firma uvedla, že útok byl veden mimo jiné proti účtům vysokých představitelů americké administrativy, čínských aktivistů i novinářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám