Hlavní obsah

Sony objevila bezpečnostní chybu na stránkách, které pomáhají miliónům lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony objevila bezpečnostní chybu na jedné z internetových stránek, které mají pomáhat 77 miliónům uživatelů, které v dubnu postihl rozsáhlý únik dat z internetové herní sítě. Uvedl to mluvčí podniku Dan Race.

Foto: Profimedia.cz

Sony

Článek

Při útoku hackerů byla minulý měsíc ukradena data z 24,5 miliónu uživatelských PlayStation účtů. Mluvčí společnosti tehdy řekl, že vyloučit nelze ani krádež údajů z kreditních karet z dalších miliónů účtů.

Podle mluvčího mohla odhalená chyba potenciálně zajistit hackerům přístup k účtům uživatelů, pokud by měli k dispozici jejich ukradené e-mailové adresy a data narození. Dodal, že žádný útok se přes tuto stránku neuskutečnil.

Chyba se objevila na stránce, která umožňovala uživatelům změnu hesla. Mluvčí uvedl, že Sony dočasně stránky pro PSN (PlayStation Network) shodila. Majitelé účtů si stále mohou měnit svá hesla na svých konzolích doma, napsala agentura Reuters.

Sony začala obnovovat provoz herní sítě v polovině měsíce. Plný provoz sítě PlayStation Network chce obnovit do konce května.

Sony pozastavila herní síť, která celosvětově propojuje hráče ke vzájemné hře, 20. dubna, když bezpečnostní problém objevila. Sklidila ale kritiku za to, že tajila napadení sítě do 26. dubna. Nezvyklé aktivity na síti přitom zkoumala již týden předtím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám