Hlavní obsah

Hackeři začali své útoky důmyslně cílit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podíl nevyžádané pošty ve světě v dubnu klesl o 6,4 procentního bodu na 72,9 procenta. Příčinou je vyřazení sítě ovládaných počítačů Rustock z provozu. Uvedla to antivirová společnost Symantec s tím, že v dubnu naopak vzrostl počet cílených útoků proti podzimu o desetinu. Na 168 e-mailů připadal jeden škodlivý kód, cílené útoky tvořily 0,02 procenta.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"V mnoha zemích se blíží konec fiskálního roku, takže je možné, že nárůst cílených útoků souvisí s finančními výsledky společností, které hledají počítačoví zločinci a snaží se tyto informace získat důmyslnými útoky," uvedl analytik MessageLabs Paul Wood.

Cílené útoky se často šíří přes e-maily a jejich smyslem je narušení konkrétního cíle pro účely průmyslové špionáže. Nejvíce zamořený nevyžádanou poštou byl v březnu automobilový průmysl s podílem spamu 76,5 procenta. Ze států měl největší podíl spamu Omán s 81,9 procenta.

Velice oblíbené jsou v posledních měsících mezi počítačovými podvodníky také podvodné nigerijské dopisy, které zneužívají libyjskou krizi. Důvěřivce se hackeři snaží nalákat na zdánlivě jednoduchý výdělek peněz. Podle statistik se na tento známý trik nachytá jeden člověk každých 44 vteřin. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám