Hlavní obsah

Přehrávači Zune od Microsoftu se do Evropy příliš nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multimediální kapesní přehrávač, kterým chce Microsoft konkurovat populárním iPodům amerického výrobce Apple Computer, bude v Evropě uveden až v roce 2008. Na americký trh se přitom totožný přístroj dostane již letos.

Článek

V Americe se Zune objeví už 14. listopadu, [celá zpráva] souběžně s ním začne Microsoft také prodávat hudbu přes internet pomocí online obchodu Zune Marketplace.

Společnost bude přes Marketplace prodávat také měsíční předplatné v ceně 14,99 dolarů (asi 315 korun). Za tuto částku si mohou předplatitelé stahovat z Marketplace libovolné nahrávky a přehrávat je. Jestliže však jejich předplatné vyprší, budou soubory nepřehratelné. [celá zpráva]

Cena přehrávače Zune je na americkém trhu odhadována na 249 dolarů, to je přibližně 5500 korun. Microsoft tak Zune výrazně zlevnil, jeho původní cena totiž činila 399 dolarů.

Dříve se předpokládalo, že si Microsoft s uvedením Zune do Evropy pospíší a na zdejší trh přinese přehrávače již v průběhu příštího roku, aby tak dříve začal konkurovat modelům iPod. Softwarový gigant však s příchodem vlastního hudebního přístroje do Evropy otálí. 

Kvůli tomu bude mít firma v Evropě velmi těžkou pozici k prosazení vlastního přehrávače na trhu, shodují se analytici. Britský týdeník New Media Age soudí, že se Microsoft pokusí dostat Zune na starý kontitent alespoň v závěru roku 2007.

Zune bude zpočátku k dispozici ve třech barevných provedeních. Systém nabídne 3" plochou obrazovku (7,6 centimetru), interní 30 GB pevný disk, bezdrátové Wi-Fi rozhraní a vestavěné rádio.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám