Hlavní obsah

PlexEraser je na světě, maže citlivá CD a DVD

V pondělí oznámil výrobce počítačových periferií Plextor dostupnost mechaniky, která ničí kompaktní a DVD média. Přístroj pracuje i bez připojení k osobnímu počítači.

Článek

Zástupci firmy věří, že jejich nový výrobek bude oblíbený hlavně ve státních aparátech, ve finančním, vojenském sektoru nebo společnostech, které často nakládají s citlivými daty.

Mechanika s plným názvem Plextor PlexEraser PX-OE100E ničí data na CD/DVD kotoučích pomocí silného laserového výboje, který zasahuje do organické struktury záznamové vrstvy, v němž jsou uložena data. Médium se pak ve čtečce optických disků jeví jako nečitelné.

Podle zástupců firmy je plně vypálené DVD médium, které má daty napěchovány obě záznamové vrstvy, systémem zničeno do šesti minut. Znehodnocení dat výbojem laseru je mnohem šetrnější k životnímu prostředí, tvrdí Plextor, protože celistvé disky se recyklují mnohem lépe než kotouče, které byly kvůli zničení záznamů rozdrceny.

Mechanika vydává při práci hluk o síle 35 decibel. Výrobce ji vybavil jasně oranžovým slotem, určeného pro optické kotouče, jehož barva má uživatele varovat a upozornit je na to, že produkt není určen pro čtení či zápis dat. Povrch výrobku rovněž zdobí varovné nápisy.

PlexEraser

Název: PLEXERASER PX-OE100E

Podporovaná média: 12cm/8cm DVD-R, DVD-RW a DVD-R DL, DVD+R, DVD+RW, DVD+R DL, CD-R

Doba nutná ke zničení dat:

DVD SL: 3 minuty

DVD SL: 3 minuty DVD DL: 6 minut

CD: 3 minuty

Napájení: AC100~240V (50/60Hz)

Napájení: AC100~240V (50/60Hz) Spotřeba: 17.4W

Napájení: AC100~240V (50/60Hz) Spotřeba: 17.4W Váha: 1.7kg

Hmotnost: 167.1mm x 53mm x 253.5mm (W x H x D)

PX-OE100E začne výrobce distribuovat příští měsíc. Cena mechaniky se bude pohybovat kolem 250 dolarů (asi 5300 korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám