Hlavní obsah

On-line hry: Známe Mistry ČR v PC hrách

Novinky, Michal Sztemon

Na brněnském výstavišti se v průběhu tohoto týdne koná Mistrovství České republiky v počítačových hrách, nejvýznamnější domácí akce v online hraní. Stejně jako celý Invex-Digitex končí MČR až dnes, ale většina turnajů je již dohrána, a tak se můžeme podívat, kdo se pyšní čerstvými tituly Mistrů ČR.

Článek

InvexCup 2006 - souhrnné údaje

Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách se koná letos již popáté na veletrhu Invex v Brně, celkem se na ně kvalifikovalo 500 nejlepších domácích hráčů. Pořadatelé ze společnosti ProGamers v roce 2006 o něco rozšířili počet her, ten se zastavil na čísle 14. Najdeme mezi nimi jak hry staršího data (např. Starcraft: Broodwar), tak i hry novější (Quake 4, Battlefield 2).

Pro hráče bylo připraveno 100 počítačů v Tourney Area, doprovodné turnaje (každý den minimálně jeden) se hrály v herně PG Cyber Café (rovněž 100 PC). Kromě turnajů o věcné ceny se včera soutěžilo ve zbrusu nové hře FIFA 07 o účast na světovém turnaji FIFA Interactive World Cup, kam postoupili tři nejlepší hráči.

Pavilon C a Mistrovství ČR v PC hrách 2006

Foto: www.progamers.cz

Zcela odlišný koncept zvolili pořadatelé pro vyplnění prostojů mezi promítáním zajímavých zápasů. Přímo v pavilonu C brněnského výstaviště totiž PG postavili samostatný stánek internetové televize PG24, kde moderátoři po zápasech zpovídali účastníky a snažili se z nich dostat co možná nejvíce informací o hře. I diváci doma u počítače tak o mnoho nepřišli, neboť tam bylo k vidění vše, co šlo na hlavní plátno v pavilonu.

Nyní už k konkrétně k jednotlivým hrám, v nichž se bojovalo o tituly Mistrů ČR v počítačových hrách.

Televize PG24 na Invexu - zde s hosty ze společnosti nVidia.

Foto: www.progamers.cz

AMD Counter-Strike

Turnaj v CS 1.6 byl od počátku jedním z nejsledovanějších, dílem i proto, že favorizovaný slovenský tým defeaters přijel o 2 hodiny pozdě a byl diskvalifikován. České týmy tedy získaly drobnou výhodu, ale nakonec ani to nestačilo, neboť triumf vybojoval další slovenský tým NecroRaisers FU.sk, když ve finále porazil nEophyte.Intel.

1. místo: NecroRaisers FU.sk - 50 000 Kč

1. místo: NecroRaisers FU.sk - 50 000 Kč2. místo: nEophyte.Intel

3. místo: BlackTrains * SteelSeries

nVidia Warcraft III

Trojice favoritů na medaile byla jasná, jediný favorit na titul taky. ACT-Giacomo si totiž v posledním roce se svou domácí konkurencí doslova pohrává. Zde to ale tak jednoznačné nebylo, neboť Giacomo prohrál se svým odvěkým rivalem Hum4nicem ve finále WB a situaci musel zachraňovat ve velkém finále. To se mu ale povedlo a potvrdil pozici domácí jedničky.

1. místo: ACT-Giacomo - 10 000 Kč

1. místo: ACT-Giacomo - 10 000 Kč2. místo: nEph.Hum4nic

3. místo: SkyR.Bonecracker

LYNX Starcraft: Broodwar

Zatímco ve Warcraftu se tipovat dalo, Starcraft byla jiná káva. Česká špička je totiž velmi vyrovnaná a naděje na titul mělo minimálně pět hráčů. Obhájce titulu nEph.Destroyer již ukončil herní kariéru, na jeho královské místo nastoupil nedávný vítěz LYNX PG ligy CDS)PredY, který ve finále přehrál svého týmového kolegu Crowa.

1. místo: CDS)PredY - 10 000 Kč

1. místo: CDS)PredY - 10 000 Kč2. místo: CDS)Crow

3. místo: CDS)EnerGy

Mistr ČR ve hře Warcraft III pro rok 2006 - ACT-Giacomo

Foto: www.progamers.cz

Canon Quake 4

Quake 4 si příliš místa v srdcích quakerů nevybojoval, u nás situaci nepomáhá fakt, že jednoznačným lídrem domácí Q4 scény je nEph.Krysa, který již hodně dlouho doma neprohrál. Ani ve finále MČR Krysa hořkost porážky neokusil, nejvíce mu situaci znepříjemňoval iR.GaGa, ale ani on šanci neměl.

1. místo: nEph.Krysa - 10 000 Kč

1. místo: nEph.Krysa - 10 000 Kč2. místo: iR.GaGa

3. místo: Walpeer

Logitech Vietcong

Zřejmě naposledy se na Invexu představili hráči týmové akční hry Vietcong. Vydání druhého dílu Vietcongu příliš úspěchů nepřineslo, část komunity přestala hrát úplně, další část pak zůstala věrná jedničce. Ve finále VC turnaje se představili We Were Immortal a NecroRaisers, titul (a 20 000 Kč) vybojovali prvně jmenovaní.

1. místo: We Were Immortal - 20 000 Kč

1. místo: We Were Immortal - 20 000 Kč2. místo: NecroRaisers.vc

3. místo: Snap Dawn

EIZO Unreal Tournament 2k4

I ve hře UT2k4 si na titul brousilo zuby více hráčů, nejvíce umu ale předvedl obhájce titulu eSuba|dsN, který se vydal podobnou cestou jako Giacomo ve W3. Nejdříve sice prohrál s nEph.AxisKeeperem, ale ve velkém finále již byl připraven a vyhrál 4 mapy za sebou.

1. místo: eSuba|dsN - 10 000 Kč

1. místo: eSuba|dsN - 10 000 Kč2. místo: nEph.AxisKeeper

3. místo: eSuba.Hanni

ESET Age of Empires III

AoE3 poprvé na Invexu, ale vítěz je stejný jako u předchozích her ze série Age of ..., tedy nex_Dratek. Na stupně vítězů jej doprovodili dva kolegové z týmu Nublex, zejména první den překvapoval nakonec bronzový nex_kittr.

1. místo: nex_Dratek - 10 000 Kč

1. místo: nex_Dratek - 10 000 Kč2. místo: nex_M4rKy

3. místo: nex_kittr

Zbývajících sedm turnajů jsem si nechal na příště, dozvíte se více např. o turnaji LYNX Call of Duty 2 anebo AMD Counter-Strike: Source.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám