Hlavní obsah

Logitech představil luxusní klávesnici diNovo Edge

Logitech uvedl novou klávesnici, jíž se bude snažit zaujmout uživatele osobních počítačů, kteří touží po nevšedních produktech. Ojedinělý dobíjecí produkt diNovo Edge se chlubí ultra štíhlým designem, integrovaným systémem TouchDisc a dynamickým podsvícením.

Článek

Klávesnice diNovo Edge vychází z návrhu předchůdce diNovo Media Desktop. Novinka diNovo Edge se však liší v několika ohledech - předně je její povrch velmi lesklý, kryt je vyříznut laserem z jediného poloprůsvitného dílu materiálu Plexiglas a vsazen do rámu z broušeného hliníku. Tloušťka této bezdrátové klávesnice, která je vybavena technologií Bluetooth, je přibližně 19 milimetrů.  

Systém Touch Disc, který je součástí klávesnice a jenž reaguje na dotek, slouží k navigaci a rolování. Pohybem prstu po disku se příslušně pohybuje kurzor na obrazovce monitoru, kruhový pohyb po obvodu TouchDisku lidem umožňuje dokumenty posunovat ve vodorovném i svislém směru.

Nad TouchDiskem našel domov posuvník pro ovládání hlasitosti. Na levé straně klávesnice se nacházejí tři "zoom" tlačítka - zvětšení, zmenšení a skutečná velikost.

Poloprůsvitný povrch klávesnice umožňuje dynamicky podsvěcovat ikony zapuštěné v úrovni povrchu klávesnice, které jsou jinak neviditelné. Stiskem funkčního tlačítka se rozsvítí ikony sekundárních významů funkčních kláves, včetně prvků pro ovládání médií a kláves pro přímé spouštění aplikací. Jakmile se funkční tlačítko uvolní, ikony nad funkčními klávesami zmizí a horní panel klávesnice je opět černý.

Dobíjecí diNovo Edge se dodává spolu stylovým stojánkem, který slouží jednak jako dobíjecí základna a jednak jako místo pro ukládání klávesnice: při vložení do stojánku spočívá klávesnice svisle kolmo ke stolu. Dvouhodinové nabíjení vystačí na dvouměsíční výdrž baterií klávesnice, tvrdí Logitech.

Štíhlá diNovo Edge bude k dostání ve Spojených státech a v Evropě počátkem listopadu. Její doporučená cena se v ČR odhaduje na 5.990,- Kč s daní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám