Hlavní obsah

Toshiba se pochlubila ultratenkou vypalovačkou HD DVD kotoučů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toshiba dokončila vývoj nové HD DVD mechaniky, která se honosí označením "slim", tedy je několikanásobně tenčí než konvenční vypalovačky. Mechanika nalezne domov primárně v mobilních počítačích.

Článek

Toshiba SD-L902A s tloušťkou 12,7 milimetrů umí vypalovat nejen HD DVD kotouče, ale také CD a DVD média.

Systém zvládne přehrávat CD 24x rychlostí, DVD (8x), HD DVD (1x), zapisovat na CD-R (16x), CD-RW (10x), DVD+-RW (4x), DVD+-R (4x), dual-layer DVD-R (2x), dual-layer DVD+R (2.4x), DVD-RAM (3x), stejně jako na jedno- a dvouvrstvé HD DVD-R (1x) disky. Mechanika je vybavena 8MB vyrovnávací pamětí, připojuje se přes ATAPI rozhraní.

První dodávky SD-L902A jsou očekávány již koncem tohoto roku, plná výroba této novinky však nastane až počátkem příštího roku.

Cena vypalovačky nové generace s logem Toshiba, která si poradí s HD DVD kotouči, je neznámá. Konkurenční Blu-ray zapisovačky od rivala Sony se však prodávají za ceny kolem 1000 dolarů, tedy za přibližně 22 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám