Hlavní obsah

AMD má nové centrum pro vývoj čtyřjádrových čipů

Druhý největší výrobce mikroprocesorů Advanced Micro Devices otevřel nové vývojové centrum ve Fort Colins ve státě Colorado. Firma zde projektuje pokročilá procesorová jádra, odborníci soudí, že se ve Fort Collins vyvíjí také čtyřjádrové mikročipy.

Článek

Novou fabriku nazvalo vedení AMD jako Mile High Design Center. V MHDC nebudou vyráběny žádné čipy, uvedli zástupci AMD s tím, že se v továrně pouze vytvářejí a ladí nové postupy a technologie.

O tom, co v MHDC Advanced Micro Devices přesně vyvíjí, je známo velice málo. Ve druhém pololetí příštího roku by však měla společnost uvést na trh první čtyřjádrové procesory, je tak velice pravděpodobné, že jejich další vývoj proběhne právě ve Fort Collins.

Výzkumné centrum ve Fort Collins doplnilo novou výrobní halu AMD, kterou firma vystaví v New Yorku. [celá zpráva] Zatím největší fabriky Fab 30 a fab 36 AMD stojí v německých Drážďanech. [celá zpráva]

Intel jako hlavní konkurent AMD rovněž staví nové výrobní haly. Jde o továrny Fab 32 v Arizoně a Fab 28 v Izraeli. [celá zpráva] Společnost uvedla, že jsou obě centra připravena produkovat 45nm čipy. Jejich stavba přišla na 9 miliard amerických dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám