Hlavní obsah

On-line hry: Další světový turnaj - KODE5 v Číně

Novinky, Michal Sztemon

Příliv stále nových velkých světových turnajů, které chtějí být těmi "Nej", nepolevuje, jedním z uchazečů je nový turnaj KODE5, jehož finále se odehraje v Číně na místě budoucího sportoviště letní olympiády. Kromě toho se podíváme na to, jaké štěstí měli čeští hráči při losování WCG a nevynecháme ani zprávy z domácího progamingu.

Článek

Novinky z domova

  • Na sobotu 30. září přichystali ProGamers v hernách PG Cyber Café první mezihernový CS turnaj, do kterého se můžou zapojit hráči ze tří zemí - Česka, Slovenska a Maďarska. Prozatím se stihlo přihlásit 45 týmů, ostatní zájemci mají šanci do pátku 29. září.
  • Tradiční online soutěž Silesia Clan League, v níž se střetávaly české a slovenské týmy ve hře Starcraft: Broodwar, dostává nový kabát. Organizátoři se totiž dohodli s firmou Logitech a od nynějška tedy soutěž nese zároveň i jméno sponzora. Nejlepší hráči soutěže se mohou těšit na myši Logitech a také na volné hodiny v hernách PGCC.
  • Nově sestavené UT2004 divizi týmu nEophyte*intel se podařilo probojovat mezi 10 nejlepších v soutěži UT2004 TDM Premiership, když nEph v rozhodujícím zápase porazili německý tým New Generation jasně 2:0 na mapy.
  • Ve finále česko-slovenské kvalifikace Counter-Strike turnaje Core 2 Extreme Masters došlo na souboj mezi nejlepším slovenským týmem defeaters a předním českým klanem nEophyte. Lepší byli defeaters a po vítězství 16:8 se můžou těšit na další kolo turnaje, kde je čeká německá divize SK-Gaming.

První turnaj v maďarské herně PG Cyber Café Mammut.

Foto: www.pgcc.hu

Novinky ze světa

  • Monstrózních herních akcí je ve světě stále více, nejnovějším přírůstkem je turnaj s názvem KODE5, který byl v průběhu letošního roku obestřen tajemstvím. Místem konání bude čínský Beihang University Sports Center, kde se za 2 roky uskuteční některé ze závodů letní olympiády. Na hráče čekají prizemoney ve výši 50 000 dolarů, žádný z českých hráčů si bohužel účast v kvalifikacích nevybojoval.
  • Jen dva měsíce poté, co čínský tým wNv gaming rozšířil svou působnost do Evropy, když přijal pod svá křídla norský tým Aftermath, je vše minulostí. Číňanům se nelíbilo, že jejich evropská divize není jedničkou ani mezi norskými týmy, a tak hráče vyhodili. Ti si naopak stěžovali, že neměli dost příležitostí prokázat svou kvalitu.
  • Svou kvalifikaci na turnaj World Cyber Games mají za sebou i Američané a k žádným výraznějším překvapením v ní nedošlo. Místo v letadle do Itálie si vybojoval např. CS tým 3D a W3 hráč NilkNarf, největší naději na medailový úspěch mají obhájci vítězství z Team 3D.

Vítězové americké WCG kvalifikace přebírají letenky a americké reprezentační bundy.

Foto: www.gotfrag.com

Los WCG - s kým si zahrají čeští hráči?

Turnaj World Cyber Games se uskuteční v Itálii až zhruba za měsíc, ale už teď organizátoři rozlosovali základní skupiny a my se tak můžeme podívat, s kým si zahrají čeští reprezentanti. Všichni jejich soupeři ještě nejsou známi, kvalifikace v některých zemích totiž budou odehrány až v průběhu příštích týdnů. Z každé skupiny přímo postupují do play-off dva nejlepší, na žádné žolíky nebo další šance postupu se nehraje.

Counter-Strike

Českou republiku budou reprezentovat SkyRiders, ti ve finále české kvalifikace přehráli nEophyte. V Itálii je ale budou čekat silnější soupeři. Favority jejich skupiny B jsou Rusové z týmu Virtus.pro, druhým favoritem je pak vítěz španělské kvalifikace (ještě neznámý), což by mohl být x6tence.AMD. O třetí místo by se pak měli SkyR poprat s ukrajinským klanem Pro100 a týmem Hybrid z Malajsie.

Warcraft III

Vítězem domácí W3 kvalifikace je ACT-Giacomo, kromě něj do Itálie na vlastní náklady odcestuje i další hráč nEph.Hum4nic. Giacomo si ve skupině D zahraje s ruským hráčem SK.Deadmanem, kromě nich jsou ve hře ještě vítězové uzbecké, thajské a turkmenské kvalifikace. Vzhledem k úrovni hry v těchto zemích by bylo velký překvapením, kdyby nepostoupila dvojka Giacomo/Deadman. Ani Hum4nic nemusí příliš smutnit, ve své skupině B si totiž zahraje s Íráncem, Arménem, Vietnamcem a Kanaďanem a rovněž on by měl postoupit.

World Cyber Games loni v Singapuru - jaké to bude letos?

Foto: www.worldcybergames.com

Starcraft: Broodwar

V další strategii SC:BW bude ČR reprezentovat ACT-Dark_Caleb, ke kterému již osud tak příznivý nebyl. Ve skupině si zahraje s čínským borcem MYM.Legendary a s korejským hráčem JulyZergem a musel by zahrát hodně dobře, aby alespoň proti jednomu uspěl. Dalšími do party jsou pak MoonZerg z Kazachstánu, Eagle z Itálie a vítěz mexické kvalifikace.

FIFA 06

Ve sportovní hře FIFA 06 se v barvách české reprezentace představí eSuba|el-Diablo, jehož soupeři budou vítězové australské a panamské kvalifikace a dále druhý hráč čínské kvalifikace a třetí hráč ze Španělska. Hráči z Austrálie ani Panamy se loni na WCG nepředstavili, dvěma Číňanům se podařilo postoupit do čtvrtfinále a španělský hráč skončil loni třetí. el-Diablo to tedy nebude mít jednoduché, ale šanci na postup určitě má.

NFS: Most Wanted

Nakonec jsem si nechal hru NFS: Most Wanted, v níž nás bude reprezentovat nEph.Queen. Tomu osud do cesty přihrál soupeře z Brazílie, Španělska, Polska, Kazachstánu, Singapuru a Arménie. Respekt vzbuzuje určitě brazilský hráč, neboť dva hráči z této země obsadili loni první dvě místa. Dále už by ale měla být situace vyrovnaná a Queen si určitě může dělat naděje na postup.

World Cyber Games se v Itálii odehraje 19.-23. října, české reprezentanty mezitím čeká ještě ostrá příprava - Finále MČR v PC hrách na Invexu o týden dříve.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Evropská liga o 4,5 miliónu Kč

Stále si myslíte, že se hraním počítačových her nelze uživit? Dalším, kdo se vás bude snažit přesvědčit o opaku, jsou pořadatelé ESL Core 2 Extreme Masters,...

Výběr článků

Načítám