Hlavní obsah

Sharp ukázal kombinovanou LCD TV s počítačem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sharp představila LCD televizor kombinovaný s počítačem. Výrobek Sharp Internet AQUOS tak umožňuje připojit se ke světové síti, nahrávat televizní programy, HD obrazovka navíc poskytuje kvalitní obraz s vysokým rozlišením.

Článek

V roce 1982 učinil Sharp krok směrem ke kombinovaným řešením, když se stal první firmou na světě, která uvedla na trh spojení monitoru a počítače. Tímto nyní již 24 let starým počinem společnost naznačila, kam bude směřovat vývoj.

Kombinovaná řešení s vysokým rozlišením HD-ready přinášejí kvalitní obraz HD televize, umožňují soukromé promítání diapozitivů nebo používání internetu. Pokud nemá uživatel náladu sledovat televizi, ale chce místo toho brouzdat po webu, můžete tak učinit stiskem jediného tlačítka na dálkovém ovladači. Panel se pak přepne do internetového módu. S připojenou klávesnicí lze pak Internet AQUOS používat jako každý normální počítač.

S harddiskem 250 nebo 500 gigabajtů, je vhodné počítač využívat také jako HD rekordér. Díky přístupu na internet lze jednoduše stahovat filmy z video on demand portálů a pak je ukládat na pevný disk.

Nejvyšším modelem je LD-37SP1 LCD s 37palcovou obrazovkou s kontrastem 1200:1, 6ms odezvou, 176stupňovým pozorovacím úhlem, HDMI a HDCP DVI porty.

K výrobku se dodává bezdrátová klávesnice. Integrovaný počítač obsahuje 500GB SATA disk, 1GB DDR2 RAM, DVD combo mechaniku a čtečku SD a xD karet. Systém pohání 1,66GHz Intel Core Duo T2300 CPU, který obsluhuje Windows XP Home.

Zákazníci mohou sáhnout také po nižším modelu PC-AX50M s 32" obrazovkou a 250GB pevným diskem. Firma bude pravděpodobně do budoucna nabídku rozšiřovat, dočkat bychom se měli i přístrojů s plochou obrazovkou s uhlopříčkou větší než 1,5 metru.

Cena ani doba uvedení novinky na trh není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám