Hlavní obsah

Webová stránka Samsungu obsahovala počítačové viry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Webová stránka společnosti Samsung Telecom obsahuje trojské koně. Uvedl to internetový deník ZDnet s odvoláním na analytickou společnost Websense.

Článek

Bezpečnostní experti ze společnosti Websence uvedli, že stránka obsahovala celou řadu počítačových virů, které byly schopny zaznamenávat údery kláves uživatelů a deaktivovat antivirové systémy na napadených počítačích.

Websence dodala, že na vině jsou hlavně nové webové technologie, například AJAX, které v sobě nesou mnoho bezpečnostních chyb, jež jsou hackery zneužitelné.

Kvůli bezpečnostním mezerám jsou hackeři schopni modifikovat webové stránky a umisťovat na ně zhoubné počítačové kódy.

Trojský kůň

Trojský kůň či Trojan je program, který se tváří jako legitimní, ale přitom vykonává funkce, které mohou ohrožovat bezpečnost uživatelových dat na PC. Trojan umožňuje útočníkovi ovládat na dálku napadený počítač.

Své jméno dostal trojský kůň podle pověsti o městě Trója. Za městskou bránu byl podle bájí dopraven dřevěný kůň s vojskem, které se skrývalo jeho útrobách. Útočníci tak nepozorovaně pronikli za hradby a město pak dobyli.

Zástupci Samsungu se k uvedenému problému nevyjádřili, zmíněná webová stránka je v současné době nedostupná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám