Hlavní obsah

Plextor představil údajně nejmenší DVD vypalovačku světa

Novinky, adr

Společnost Plextor, jeden z největších výrobců optických mechanik, představila údajně nejmenší externí vypalovačku DVD kotoučů na světě. Mobilní mechanika nalezne uplatnění hlavně v případě použití s přenosnými počítači.

Článek

Zástupci Plextoru věří, že se produkt stane velmi populárním u majitelů notebooků, které svou váhou patří mezi velmi lehké přístroje.

Mechanika Plextor PX-608CU je napájena pouze z USB 2.0 rozhraní, nevyžaduje tak žádné jiné externí napájení. Samotný přístroj s rozměry 137(šířka) x 143(délka) x 16mm(výška) váží přibližně 250 gramů.

Hmotnost mechaniky je tedy podobná jako u jiných přístrojů v její kategorii, odlišnost spočívá v jejím designu, který se liší zaobleným pravým předním rohem.

Podle Plextoru je vzhled mechaniky odlišný od ostatních "běžných" mobilních vypalovaček ne proto, že by firma chtěla jejím designem více zaujmout uživatele, avšak proto, že zaručuje větší výdrž a spolehlivost přístroje.

Nový přístroj zapisuje na CD média 24násobnou rychlostí, na DVD kotouče až 8násobným kvaltem. Vypalovačka je vybavena 2MB vyrovnávací pamětí. Její cenu dosud Plextor neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám