Hlavní obsah

Boj konzolí: PlayStation 3 údajně vyhraje nad Xboxem 360

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válka konzolí nové generace podle americké analytické společnosti Yankee Group plně vyvrcholí kolem roku 2011, kdy má severoamerický trh ovládnout japonská mašina Sony PlayStation 3. Na Xbox 360 zbude druhé místo, tvrdí firma.

Článek

Náskok japonské Sony na Microsoft má v roce 2011, co se týče počtu prodaných herních konzolí PlayStation 3 vs. Xbox 360, činit přibližně 4 procenta.

Yankee Group totiž uvádí, že v této době prodá Sony na 30 miliónů konzolí PlayStation 3, což bude znamenat, že by Sony obsadila asi 44 procent severoamerického trhu s herními konzolemi.

Ve srovnání s japonským herním gigantem by se Microsoftu mělo dařit o něco hůře. V roce 2011 má celkově prodat kolem 27 miliónů Xboxů 360, tedy by obsadil asi 40 % trhu. Na třetím místě co se týče počtu prodaných herních mašinek se podle Yankee Group objeví společnost Nintendo s 11 milióny prodaných jednotek a 16 procenty tržního podílu.

Odborníci věří, že konzole nové generace výrazně zlevní počátkem příštího roku, protože zvláště Microsoft bude tlačit na snižování ceny svého produktu Xbox 360, aby tak lépe konkuroval PlayStationu 3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám