Hlavní obsah

Praha 8 nabídne svým obyvatelům zadarmo bezdrátový internet

PRAHA

Praha 8 nabídne od září svým občanům zdarma bezdrátový internet. "V první fází připojení technologií WiFi pokryje téměř 50 procent obyvatel této městské části, do budoucna počítáme s výrazným rozšířením," uvedl ve čtvrtek novinářům starosta osmé pražské městské části Josef Nosek.

Článek

Do konce letošního roku pojede zkušební provoz, "naostro" bude bezdrátová síť fungovat od příštího roku.

Radnice se podle starosty inspirovala Prahou 5, kde se tento pokus osvědčil. Osmička chce projektem přispět k tomu, aby lidé mohli více používat některé internetové služby, od čehož některé lidi může odrazovat cena za pevné připojení.

"Bezdrátové připojení by mělo sloužit hlavně pro návštěvu internetových stránek a k vyřizování elektronické pošty, není třeba pro hraní počítačových her on-line," upozorňuje radnice.

Přípravy na spuštění bezdrátové sítě radnici stály "řádově statisíce korun" a náklady na provoz se odhadují na desítky tisíc korun měsíčně.

Později by chtěla radnice podle slov starosty instalovat ve vybraných venkovních prostorech, třeba u škol či na parkovištích, webové kamery, které by přenášely sledovaný obraz na internet. "Chceme tak zvýšit bezpečnost těchto míst," řekl starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám