Hlavní obsah

Sony uvádí na trh 50GB záznamová média

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský elektronický gigant Sony uvedl na trh 50GB Blu-ray média. V současnosti jsou kotouče distribuovány mezi americké velkoprodejce výpočetní techniky.

Článek

Dvouvrstvá 50GB média pokrývá speciální ochranná vrstva AccuCORE, která by měla zajistit vyšší odolnost povrchu disků proti poškrábání a rovněž zlepšit stálost dat v době, kdy budou kotouče vystaveny velkým teplotním zmenám, či uloženy na vlhkém místě.

Dvouvrstvý 50GB kotouč, na který lze jedenkrát zapsat data, bude Sony nabízet za 48 dolarů (přibližně 1100 korun). O několik měsíců později bude japonský gigant také dodávat první přepisovatelná 50GB Blu-ray média.

Disky standardu BD-R DL bude v průběhu září podporovat také první Sonyho stolní přehrávač BR kotoučů, rovněž tak herní konzole PlayStation 3, která si kromě gamesek poradí i s filmovými tituly zapsanými na BR formátu.

V současnosti se na trhu již pohybuje celá řádka Blu-ray médií různých výrobců. Dvouvrstvých se však zatím nedohledáme, i když v nabídce prodejců již častokrát figurují, ale s neznámou dobou dodání. Jejich cena se pohybuje kolem 1000 Kč s daní. Kotouče s kapacitou 25GB, tedy jednovrstvé disky, lze zakoupit od 450 korun s daní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám