Hlavní obsah

OCZ představila nejrychlejší paměti světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce počítačových komponent OCZ představil výkonné operační paměťové moduly, které jsou díky taktu 1100MHz považovány za nejrychlejší na světě. Paměti naleznou uplatnění především v sestavách technologických nadšenců.

Článek

Modul s pným názvem OCZ PC2-8800 Gold Edition s frekvencí 1100MHz nabízejí CAS Latency rovnu 5 [celá zpráva] a jsou dostupné v dual channel balení (2 x 1 GB).

OCZ Technology představila 1100MHz paměťové moduly poprvé na veletrhu CeBIT 2006, avšak než firma rozběhla jejich plnou výrobu uplynulo téměř šest měsíců. K tomu, aby byly paměti stabilní je třeba do nich dostat poměrně velké napětí v rozpětí od 2,1V do 2,2V.

Standardní napětí pro DDR2 moduly je přitom 1,8V. Gold Edition produkty by však podle OCZ měly bezchybně fungovat i při napětí 2,4V.

Michael Schutte, viceprezident OCZ Technology, odhadl maximální možnou frekvenci příštích DDR2 modulů za standardních podmínek na 1200MHz.  

Reklama

Související témata:

Související články

Hardware 25/2006: Svět operačních pamětí RAM

Jsou pro vás zkratky jako DDR, CL, SDRAM nebo dual channel nesmyslnou kombinací písmen? Chtěli byste se o pamětech dozvědět něco víc? Možná vám v tomto směru...

Výběr článků

Načítám