Hlavní obsah

Srpnová záplata Microsoftu koliduje s prohlížečem Internet Explorer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z bezpečnostních záplat, kterou Microsoft uvedl počátkem srpna, v některých systémech činí potíže. Microsoft již na nápravě situace pracuje.

Článek

Aktualizace MS06-042, která řeší kritický bezpečnostní problém v systému Windows, koliduje v určitých situacích s aplikací Internet Explorer. Microsoft uvedl, že se problém týká browseru IE řady 6 v kombinaci s Windows XP SP1 a Windows 2000.  

Společnost plánuje vydat opravenou záplatu 22. srpna.

Kolize bezpečnostní záplaty a IE se projevuje při prohlížení webových stránek, které pracují s HTTP protokolem verze 1.1 (hypertext transfer protokol je používán pro brouzdání webem).

Někteří z uživatelů Microsoftu si stěžují na potíže s aplikacemi rodiny PeopleSoft, jež využívají webového rozhraní. Jiní uvádějí problémy i při používání některých programů přímo z dílny Microsoftu.

Microsoft provizorně doporučil všem uživatelům, kteří mají se záplatou MS06-042 potíže, aby vypnuli podporu HTTP 1.1 v menu Internet Exploreru. Společnost již také vyvinula jakýsi předběžný patch, zatím jej však nenabídla ke stažení, uživatelé jej mohou získat jedině tak, že si zavolají na help line Microsoftu.

Microsoft se potížím se záplatami nevyhnul již několikrát. Například v červnu se po naistalování bezpečnostních aktualizací nemohla připojit k internetu řada uživatelů systému Windows. [celá zpráva]  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám