Hlavní obsah

Antivir od Microsoftu se v Americe skvěle prodává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky své velmi nízké ceně se nový bezpečnostní nástroj Microsoft Windows Live OneCare dobře prodává. Podle analytické skupiny NPD Group se program stal druhým nejprodávanějším ve své kategorii krátce po uvedení na trh.

Článek

Mezi antiviry a jinými bezpečnostními nástroji, které se prodávají na trhu Spojených států, si aplikace z dílny Microsoftu ukousla již 15,4 procent. Balík Windows Live OneCare se průměrně prodává za 29,67 dolarů, připomněla NPD s tím, že to je však o několik desítek procent nižší cena než ta, za kterou oficiálně nabízí balík Microsoft (49,95 dolarů). Elektronický obchod Amazon.com dokonce prodává OneCare za 19,99 dolarů (přibližně 450 korun).

Analytici se domnívají, že společnosti, které se zabývají vývojem a prodejem bezpečnostních nástrojů pro osobní počítače, budou rychlým nástupem Microsoftu v tomto segmentu nemile zaskočeny. OneCare se dostal na americký trh koncem května. Balík obsahuje jak antivirový program, tak antispyware a firewall aplikaci.

Microsoft svým programem sebral vítr z plachet hlavně konkurenční společnosti Symantec, jejíž podíl na trhu s bezpečnostními nástroji poklesl v průběhu června o 10,1 procenta, výrobci McAfee a Trend Micro se podíl snížil o 3,3, resp. 1,3 procent.

Zástupci firmy Symantec nicméně uvedli, že v měsíci červnu dosáhli vůbec rekordních prodejů. Zdůvodnili to tím, že NPD Group zohledňuje pouze prodeje krabicových verzí a ne OEM, které například ke svým produktům přibalují poskytovatelé internetových připojení či výrobci osobních počítačů.

Podle statistik NPD Group je i nadále jedničkou na americkém trhu s bezpečnostním softwarem Symantec s 59,8 procenty, následuje jej Microsoft, jako třetí se umístila s 8,9% firma Trend Micro, čtvrtá je společnost McAfee (7,1 procent).

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft uvede vlastní antivirovou aplikaci

Přibližně rok od koupě společnosti Sybari Antivirus, která stála v pozadí programu Antigen, je Microsoft připraven uvolnit vlastní antivirovou aplikaci,...

Výběr článků

Načítám