Hlavní obsah

Přehrávač Microsoftu Zune bude levnější než se čekalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multimediální přehrávač Zune z dílny Microsoftu, který bude v nejbližších týdnech uveden na trh, bude údajně o třetinu levnější, než se předpokládalo. Konkurenční Apple iPod tak dostává v přístroji Zune zdatného protivníka.

Článek

S předpokladem, že Microsoft začne přístroj prodávat za 299 dolarů (asi 6900 Kč) namísto původních 399 (9200 korun) [celá zpráva], přišel internetový deník Twice, který se věnuje spotřební elektronice.

Přístroj Zune dostal do vínku plochý barevný displej s uhlopříčkou 9,5 centimetrů. Jeho vnitřní výbavu doplňuje vestavěný FM tuner, adaptér pro propojení s konzolí Microsoft Xbox 360, pevný disk a rovněž Wi-Fi rozhraní. Celkem by pro přehrávač mělo být v době jeho uvedení na trh dokoupitelných na 13 dalších rozšíření.

Zune si stejně jako iPod Video poradí s multimediálními soubory. Přehrávač dovolí jednotlivé videonahrávky vyhledávat na internetu, rovněž je také sdílet s ostatními uživateli přes interní Wi-Fi rozhraní.

Microsoft pravděpodobně spustí pro Zune vlastní internetovou prodejnu hudby a videí, tedy něco podobného, jako dnes provozuje Apple v podobě portálu iTunes, přes který je možné stahovat placenou hudbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám