Hlavní obsah

Sonyho Blu-ray vypalovačka si neporadí s chráněnými Blu-ray disky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypalovačka optických médií nové generace, kterou uvede japonská společnost Sony koncem srpna na trh, nebude přehrávat chráněné Blu-ray disky. S odvoláním na představitele Sony to uvedl deník Dailytech.com.

Článek

Vypalovačku BWU-100A představila Sony při akci Experience More 2006, která se odehrála ve čtvrtek v australském městě Sydney.

Podle zástupců firmy je jednou z příčin, proč firma nezpřístupnila mechanice možnost přehrávat chráněná Blu-ray média, komplikace s vývojem softwaru pro vypalovačku, jež by spolehlivě pracoval s médii vybavenými protikopírovacími prvky.

Sony však věří, že v nejbližší budoucnosti problém zdárně vyřeší. Výrobce ovšem ani náznakem neuvedl, kdy by se tak mělo stát.

Vypalovací mechanika si jako celá řada jí podobných jednotek poradí s vypálením 25GB dat do jedné vrstvy na Blu-ray kotouči. Podporuje také zápis do dvou vrstev, tedy na jedno médium uloží až 50GB informací.

Mechanika, jenž nabízí dvojnásobnou rychlost zápis na Blu-ray kotouč, se na trhu objeví koncem srpna za necelých 750 dolarů (16 500 Kč).  

Reklama

Související témata:

Související články

Plextor připravil Blu-ray vypalovačku

V segmentu Blu-ray zařízení se pokusí uchytit také Plextor se svou vypalovačkou Blu-ray disků. Přístroj uvede společnost na trh na podzim.

Výběr článků

Načítám