Hlavní obsah

On-line hry: Američané na QuakeConu vyhořeli

Novinky, Michal Sztemon

V americkém Dallasu se již pojedenácté konal turnaj QuakeCon, kde se vše pochopitelně točilo kolem hry Quake. U nás se rozjíždějí WCG kvalifikace a pokud chcete reprezentovat ČR v hraní počítačových her, máte možnost. Nechybí samozřejmě ani výsledky domácích a zahraničních turnajů a informace o herní scéně jako takové.

Článek

Novinky z domova

  • K zajímavému kroku se odhodlalo vedení AMD Cyber Teamu, když do svých služeb přijalo zbrusu novou Counter-Strike divizi. Mladí hráči mají za úkol navázat na úspěchy svých předchůdců a pokusit se prorazit i v Evropě. Dalšími dvěma členy ACT jsou Giacomo (W3) a Dark_Caleb (BW).
  • Pořadatelé české WCG kvalifikace již vyhlásili i poslední turnaj, a to ve hře Warcraft III. Pokud si tedy myslíte, že na to máte, přihlašte se do některého z pěti turnajů (CS, W3, BW, NFS, FIFA) - za jednu kvalifikaci zaplatíte 300 Kč. Vítězové pojedou počátkem října reprezentovat ČR do italské Monzy.
  • Vítězem mezihernového turnaje LYNX.Call of Duty 2 se stal klan inteRaction, když ve finále porazil NecroRaisers těsně 11:9. Bronzovou pozici pak v turnaji pořádaném v hernách PG Cyber Café získal CZ klan. Dva týmy si v tomto turnaji zajistili postup na InvexCup - finále MČR v PC hrách.
  • Český národní tým ve hře Starcraft: Broodwar má za sebou další úspěšné vystoupení. Tým složený výhradně z členů Czech Demolition Squad v turnaji Protopools Polish Open prohrál pouze s domácím Polskem, naopak vyhrál nad Austrálií, Běloruskem, Rumunskem a druhým týmem Polska.

Mezihernový turnaj ve hře Call of Duty 2.

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • V těchto dnech finišuje řada světových kvalifikací na turnaj WCG, jednou ze zemí je i Jižní Korea. Zdejší kvalifikace ve hře Warcraft III je jednou z nejnáročnějších, letos se překvapivě neprosadily ty největší hvězdy, ale do Itálie se podívají WE.SoJu a NiP.GoStop. V Counter-Striku pak zvítězili i ve světě známí Hacker.pk.
  • Counter-Strike divize německého multiklanu mousesports prošla výraznou obměnou. Z týmu odchází norská superstar Element spolu s rakouským hráčem PapsTem, díru zalepuje legendární Johhny R., který se tak vrací k aktivnímu hraní. Bude zajímavé sledovat, jak si po takřka dvouleté pauze povede a zda se dostane do dřívější formy.
  • Sierra Entertainment, vydavatel hry F.E.A.R., se rozhodl uvolnit multiplayerovou verzi této hry ke stažení zdarma. Pod názvem F.E.A.R. Combat bude k mání 10 síťových módů, 19 map a 12 zbraní, Sierra dále slibuje podporu anticheatu a další vychytávky nutné ke kvalitnímu síťovému soupeření.
  • Organizace CPL oznámila, jak bude vypadat vyvrcholení sezóny v jejím podání. Ve dnech 13.-17. prosince se v americkém Dallasu uskuteční CPL 2006 Championship Finals, a to ve dvou hrách - Counter-Strike 1.6 a Quake 3. Soutěžící si rozdělí celkem 150 000 dolarů, kromě toho bude otevřen i BYOC zhruba pro tisícovku hráčů.

Vítězové turnaje CPL Summer 2005.

Foto: www.gotfrag.com

QuakeCon letos v režii evropských hráčů

Již pojedenácté se v americkém Dallasu sešli příznivci počítačových her, zejména těch od společnosti id Software a zejména duelovky Quake. Nechyběli ani hráči Wolfenstein: Enemy Territory a také necelé 2 000 hráčů v BYOCu (bring your own computer = přines si vlastní počítač). Většina zájmu se však točila kolem hry Quake 4, která letos zažívá na turnajích opravdový boom a je zajímavé sledovat, jak si nejlepší světoví duelisté (dříve rozděleni na hráče Quake 3, UT 2004, Painkillera) vedou na jednom bojišti.

Ve hře Quake 4 se hrály dva turnaje, klasický duelový (o 35 000 dolarů) a spíše pro zábavu i turnaj dvojic (ale se slušnou dotací 25 000 dolarů). Jako jedničku organizátoři nasadili švédského hráče SK|toxica, za ním pak Itala Stermyho a ruského bohatýra mouz|Coollera. Američtí diváci vcelku pochopitelně očekávali minimálně zázraky od svého poloboha Fatal1tyho.

Quake 4 - 1v1 turnaj:

Singlový turnaj se odehrál prakticky přesně podle předturnajových předpokladů, jedinou vadou na kráse bylo pro americké diváky to, že již relativně brzo neměli v soutěži ani jediné zastoupení - mezi nejlepších 8 se totiž neprobojoval ani jediný Američan. Poslední naděje Fatal1ty prohrál s Polákem av3kem a skončil až na děleném 9.-12. místě. Úplně na čele bojovali švédský hráč SK|toxic a Rus mouz.Cooller, Švéd si v duelu hraném na jedinou mapu poradil a po vítězství 16:10 se raduje z titulu.

1. místo: SK|toxic (Švédsko) - 15 000 dolarů

1. místo: SK|toxic (Švédsko) - 15 000 dolarů2. místo: mouz.Cooller (Rusko) - 7 500 dolarů

3. místo: fnatic.Ztrider (Švédsko) - 5 000 dolarů

Quake 4 - 2v2 turnaj:

Turnaj ve hře dva proti dvěma nebyl až tak významný z pohledu světové veřejnosti, ale celková dotace 25 000 dolarů i možnost napravit své případné selhání z 1v1 turnaje způsobily, že si zahráli skoro všichni. Jasným favoritem byla ale švédská dvojice toxic + Ztrider (zde pod tagem Britney), Američané doufali v úspěch někoho domácího. Ale nedočkali se, neboť mezi honorované se opět propracovali pouze Evropané. Vítězstvím potvrdili výbornou formu oba Švédové, jejich finálovým soupeřem byla švédsko-britská dvojka TooGood+blue.

1. místo: SK|toxic + fnatic.Ztrider (Švédsko) - 13 000 dolarů

1. místo: SK|toxic + fnatic.Ztrider (Švédsko) - 13 000 dolarů2. místo: fnatic.TooGood (VB) + atr.blue (Švédsko) - 7 000 dolarů

3. místo: mouz.Cooller (Rusko) + Steel.Jibo (Rusko) - 5 000 dolarů

Jasně nejlepším hráčem turnaje se tak stal dvojnásobný vítěz (neprohrál ani 1 utkání) SK|toxic ze Švédska, dobře se prezentoval i Rus Cooler. Naopak řada předturnajových favoritů (Ital Stermy, Američan LostCause) nedopadla nijak slavně a do dalších turnajů budou muset přidat.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Ve Francii o 400 000 dolarů

Již dnes začínají v Paříži boje v rámci turnaje Electronic Sports World Cup, tedy světového finále v hraní počítačových her. Půjde o finanční odměny v hodnotě...

Výběr článků

Načítám