Hlavní obsah

Výrobci automobilů začnou montovat do vozidel iPody

Multimediální přehrávače Apple iPod se chystá do svých vozidel instalovat kolem 70 procent amerických výrobců aut. Oznámila to minulý týden společnost Apple Computer, podle níž se první takováto vozidla objeví počátkem příštího roku.

Článek

Mezi výrobci vozidel s předinstalovaným iPodem se objevuje také známá firma General Motors, která by měla iPod dodávat coby volitelné příslušenství k 56 modelům. Zástupci společnosti Apple se domnívají, že se i díky tomuto úsilí GM dostanou na trh milióny automobilů vybavených iPody.

Kalifornská společnost Apple Computer dodala, že uzavřela vzájemné obchodní smlouvy také s americkým Fordem a japonskou Mazdou. Automobily těchto značek se s integrovanými přehrávači rodiny iPod objeví příští rok.

Apple věří, že postupem času zabere svými iPody část trhu, jež dnes okupují klasické automobilové přehrávače. Společnost rovněž před několika měsíci navázala úzkou spolupráci s automobilkou BMW, která již iPody do svých vozidel montuje několik měsíců. Spolupráce s evropskými automobilkami je však rozšířenější. Už nyní je možné vybavit iPody třeba vozy Volkswagen či Volvo.

Od roku 2001 již firma Apple Computer prodala kolem 58 miliónů hudebních přehrávačů iPod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám