Hlavní obsah

Microsoft ukázal externí HD DVD mechaniku pro Xbox 360

Americký softwarový gigant Microsoft představil tento týden v Los Angeles první HD DVD mechaniku pro herní konzoli Xbox 360. Společnost tak reaguje v rámci konkurenčního boje s firmou Sony, která svůj produkt PlayStation 3 vybavila interní Blu-ray jednotkou.

Článek

Podle deníku News.com se externí HD DVD mechanika pro konzoli Xbox 360 objeví na trhu ještě v průběhu prázdnin. Zástupci Microsoftu uvedli, že systém by měl stát méně, než průměrně drahý HD DVD stolní přehrávač.

"Veškeré zpracování videa a zvuku se odehraje uvnitř Xboxu," potvrdil na konferenci manager Microsoftu Kevin Collins s tím, že všichni majitelé herní konzole Xbox 360 mají v podstatě již dnes doma vysoce výkonný High Definition systém.

V rámci boje dvou konkurenčních formátů - HD DVD a Blu-ray, se Microsoft postavil na stranu HD DVD. Podle společnosti se systémy založené na HD DVD standardu rozšíří rychleji než Blu-ray. Firma to zdůvodnila levnější a snadnější výrobou těchto zařízení.  

Sonyho herní konzole PlayStation 3 přijde na trh v listopadu. Nejmodernější PlayStation bude už v základu osazen Blu-ray mechanikou. Produkt bude možné koupit v Evropě přibližně za 14 000 korun. Xbox 360 je asi o 4000 Kč levnější. Na prodeji obou těchto zařízení však výrobci nevydělávají. Zisky jim plynou až z prodeje multimediálních titulů pro tato zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám