Hlavní obsah

On-line hry: Evropská liga o 4,5 miliónu Kč

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále si myslíte, že se hraním počítačových her nelze uživit? Dalším, kdo se vás bude snažit přesvědčit o opaku, jsou pořadatelé ESL Core 2 Extreme Masters, neboť v tomto turnaji půjde o 160 000 euro (cca 4,5 miliónu korun). V článku nechybí ani povídání o turnaji v Maďarsku s českou účastí a další zajímavosti.

Článek

Novinky z domova

  • Organizátoři české WCG kvalifikace spustili registrace do čtyř her - Counter-Strike, Starcraft: Broodwar, FIFA 06 a NFS: Most Wanted. Kvalifikace se odehraje v hernách po celé ČR, velké finále je pak na programu počátkem září v herně BattleZone v Praze.
  • V hernách sítě PG Cyber Café se uskutečnil pátý mezihernový turnaj ve hře Warcraft III, ve kterém šlo kromě odměny ve výši 3000 Kč také o body do dlouhodobého hodnocení ČMSP. Nejlepší formu prokázal Hum4nic, když ve finále porazil NR.Lost_Soula v poměru 2:1 na mapy.
  • Časopis ABC pořádá pro své čtenáře soutěž ve hře Counter-Strike, bude se hrát systémem 2v2 na mapách awp_ruins a aim_map. Na nejlepší čeká herní notebook Dell, LCD monitor Dell a řada dalších cen. Více informací najdete na stránkách GameZone.
  • Český Starcraft: Broodwar klan Czech Demolition Squad se zúčastní ligy s názvem Fragbet League, neboť se díky vítězství v soutěži BWCL dostal mezi šest pozvaných celků. V lize se hraje o 700 euro, pro souboje byl zvolen netradiční systém, kdy každý tým nasadí hráče a ten je v případě prohry vystřídán svým spoluhráčem. Komu vypadnou všichni 4 hráči, prohrál.

Loňské finále české World Cyber Games na veletrhu Invex.

Foto: www.e-sports.cz

Novinky ze světa

  • Německá organizace ESL přichází s evropskou ligou ESL Core 2 Extreme Masters, kde se bude ve dvou soutěžích (Counter-Strike a Warcraft III) bojovat o skvělých 160 000 euro (cca 4,5 miliónu Kč). Šanci na kvalifikaci budou mít i čeští hráči, podrobnosti zatím oznámeny nebyly.
  • Vítězem světového poháru ve hře Starcraft: Broodwar, turnaje 40 národních týmů z celého světa, se stali Španělé, když ve finále porazili favorizované Poláky jasně 4:1. Bronzovou pozici pak obsadil tým Ruska, když zvítězil nad Kanadou.
  • V americkém Dallasu se o víkendu odehraje další ročník legendárního turnaje Quakecon. Hranou hrou je pochopitelně Quake 4, očekává se účast prakticky všech špičkových světových hráčů. Celkem si hráči přijdou na 35 000 dolarů v turnaji 1v1 a na 25 000 dolarů v turnaji 2v2.
  • První hrací týden týmové Warcraft III soutěže WC3L je za námi, favorité většinou neváhali. Dobrým výkonem a vítězstvím 2:1 na mapy přispěl k vítězství mousesports nad Mortal TeamWork český reprezentant ACT-Giacomo, dalším soupeřem mousesports jsou Američané verGe Gaming.

Quakecon 2006 - hráči v BYOCu se připravují.

Foto: www.gotfrag.com

RTS Masters 2006 - maďarský turnaj s českou účastí

Větších světových turnajů zaměřených na akční hry (např. Counter-Strike) jsou mraky, turnajů zaměřených pouze na strategie příliš není. Jeden takový se odehrál o víkendu v Maďarsku a šlo v něm zhruba o 40 000 Kč. V každé ze dvou hlavních her (Starcraft: Broodwar, Warcraft III) se představili i čeští hráči, lépe obsazen byl Starcraft.

Warcraft III

Největším favoritem W3 turnaje byl samozřejmě Čech ACT-Giacomo, kromě něj se představila kompletní maďarská špička, přijelo i pár hráčů z bývalé Jugoslávie. Giacomo se probojoval až do velkého finále, ve kterém porazil maďarského hráče FoP.Nero 2:0 na mapy a získal pohár pro vítěze a 90 000 forintů.

1. místo: ACT-Giacomo (ČR) - 90 000 forintů (cca 9 000 Kč)

1. místo: ACT-Giacomo (ČR) - 90 000 forintů (cca 9 000 Kč)2. místo: FoP.Nero (Maďarsko) - 30 000 forintů

3. místo: Rabbit (Maďarsko) - 15 000 forintů

Starcraft: Broodwar

Ve Starcraftu byla konkurence o poznání nelítostnější, nechyběli ani účastníci WCG a přední hráči regionu. Již tak slušnou konkurenci ještě "vylepšili" Češi z týmu Czech Demolition Squad, kteří se v počtu 6 soutěžících vydali vydělávat do Maďarska. Nejlépe z Čechů dopadl CDS)Gantrior (čtvrté místo), další čeští hráči (včetně ACT-Dark_Caleba) skončili na děleném 9.-12. místě. Celkovým vítězem se pak stal rumunský hráč SoL)Shaman.

1. místo: SoL)Shaman (Rumunsko) - 150 000 forintů

1. místo: SoL)Shaman (Rumunsko) - 150 000 forintů2. místo: GoSu)Gorky (Maďarsko) - 50 000 forintů

3. místo: mYm.Raven (Polsko) - 25 000 forintů

Čeští hráči na RTS Masters 2006.

Foto: www.clancds.cz

Rozhovor s CDS)Jumpem o turnaji RTS Masters 2006

Vedoucím české výpravy na RTS Masters 2006 byl Lukáš "Jump" Vobecký z týmu Czech Demolition Squad. Právě s ním jsem si nejen o tomto turnaji popovídal.

Jaká byla herní úroveň účastníků?

V BroodWaru se účastnila řada špičkových hráčů. Z Rumunska Shaman, z Polska Blackman, Raven, Kidman. Dále snad všichni lepší Maďaři a samozřejmě naše výprava. Ve Warcraftu to nejsem schopen tak moc hodnotit, ale troufám si říci, že kvalitního soupeře tam měl Giacomo jen jednoho.

Co říkáš výsledkům českých hráčů?

Giacomo splnil to, co se od něj čekalo - první místo. V BroodWaru se podařilo nejlepší místo získat Gantriorovi - 4. místo, což osobně považuju vzhledem k velmi silné konkurenci za kvalitní umístění. Celkem mě mrzí nezvládnutá organizace, na kterou se dá trochu svést nepostoupení 2 českých hráčů do vyřazovacích bojů v top16.

Výprava českého klanu CDS na RTS Masters 2006.

Foto: www.clancds.cz

Má pro české hráče smysl vyjíždět na podobné akce?

Záleží, co si od toho hráči slibují. Ti, kteří jedou pro vítězství, hodnotí akci dle finanční stránky - výher. Málokdo jede do zahraničí jen tak. Z českých hráčů je na tom nejlépe asi Giacomo, který může téměř vždy počítat s kvalitním umístěním. Co se týče BroodWaru, tady to je už trochu těžší, protože v poslední době jezdí na podobné akce stále více zahraničních "hvězd" a pravděpodobnost výhry je o to menší

Co taková zahraniční akce obnáší?

Z mého pohledu kolem deseti a více hodin připravy se sháněním informací, které se často mění. U hráčů to pak je rozhodnutí, zda jet či ne. Smysl v tom rozhodně vidím. Kdo se chce "profi" hraní věnovat, pro toho to jsou cenné zkušenosti.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Jak se snídá s Českou Miss?

Seriál snídaní v rámci GameZone turnajů dospěl ke svému závěru, v poslední snídani se spolu sešli Česká Miss Renata Langmannová a nejlepší český hráč Michael...

Výběr článků

Načítám