Hlavní obsah

Microsoft uvede nový přehrávač Zune 14. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce operačního systému WIndows, firma Microsoft, uvede svůj nový multimediální přehrávač "Zune", kterým chce firma konkurovat výrobku Apple iPod. Na trh přijde 14. listopadu. Podle deníku Xbitlabs nabídne přístroj více funkcí a možností než jeho nejbližší soupeři.

Článek

Nový přístroj bude vybaven plochým displejem s uhlopříčkou 3,75 palců, tedy přibližně 9,5 centimetrů. Výrobek je opatřen FM tunerem, tedy funkcí, která není na na iPodech standardně dostupná. Celkem by pro přehrávač mělo být v době jeho uvedení na trh dokoupitelných na 13 dalších rozšíření.

Microsoft se snaží přehrávačem Zune konkurovat populárnímu iPodu a rovněž internetové prodejně digitální hudby iTunes, se kterou slaví Apple velké úspěchy. Zune si stejně jako iPod Video poradí s multimediálními soubory. Obecně se soudí, že Zune dovolí jednotlivé videonahrávky vyhledávat na internetu, rovněž je také sdílet s ostatními uživateli.

Hovoří se také o tom, že Zune bude propojitelný s herní konzolí Microsoft Xbox 360 a také (nepřekvapivě) s osobními počítači s operačními systémy Windows.

Zune má podle neoficiálních informací přijít na trh ve třech barevných provedeních. Jeho útroby budou skrývat pevný disk a rovněž Wi-Fi rozhraní, díky čemuž nebude problémem sdílet hudbu bezdrátově i s jinými majiteli přehrávače Zune.

Cena hardwarové novinky s 30GB diskem se odhaduje na 399 dolarů (asi 9200 korun). Spolu s přehrávačem uvede Microsoft i vlastní verzi internetové prodejny digitální hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám