Hlavní obsah

SanDisk začal prodávat 4GB flash kartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce paměťových médií SanDisk začal počátkem týdne prodávat 4GB flash kartu standardu SDHC. Systém podporuje i vyšší kapacity, těch se podle představitelů společnosti SanDisk dočkáme v nejbližších měsících.

Článek

Médium s kapacitou 4GB pojme přibližně 2000 fotek uložených ve vysokém rozlišení, až 1000 digitálních nahrávek, či 8 hodin videa uloženého ve formátu MPEG 4.

Vysokokapacitní paměťové médium bude distribuováno spolu se speciální čtečkou MicroMate USB 2.0. Systém pracuje jak se standardem SD tak novým SDHC.

Formát SDHC je nástupcem současného SD (Secure Digital) formátu. Klasické SD karty končí na kapacitách 2GB, SDHC podporuje velikosti od 4 po 32 GB.

SD a SDHC standardy nelze odlišit na první pohled - karty obou standardů jsou totiž vizuálně zcela stejné. Avšak SDHC produkty ve čtečkách pro SD karty nepracují.

Cena za 4GB SDHC kartu, která se na trhu objeví ještě tento měsíc, je rovna 159,99 euro (přibližně 5000 korunám). Své želízko do ohně přislíbila v souvislosti se standardem SDHC také japonská Toshiba. V dohledné budoucnosti plánuje firma uvést 32GB flash kartu. [celá zpráva

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám