Hlavní obsah

Ukrajinský generátor energie na prodej přes internet

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V internetové aukční síni eBay se objevil nevšední produkt - generátor energie s přídomkem "free", o němž prodejce tvrdí, že vyrábí elektřinu pouze ze vzduchu.

Článek

Cena za tento výkřik moderní techniky byla stanovena na 143 600 liber, v přepočtu něco kolem šesti miliónů korun.

A že se jedná o mašinu vskutku ojedinělou dokládá její tvůrce vzápětí: systém údajně poskytuje výstup rovný 100kW, a přestože vyrábí energii pouze ze vzduchu, dokáže pracovat i ve vakuu. Podle inzerátu spotřebuje stroj při produkci energie 1200 metrů krychlových vzduchu za hodinu, "kvalita prostředí se však nemění, dá se kolem něj stále dobře dýchat," ubezpečuje prodejce.

Přibližně 30 procent vyrobené elektřiny se vezme stroj sám pro svou činnost, zbytek, tedy asi 70 % poskytuje svému majiteli.

Prodejce dává na celý systém desetiletou záruku, v jejímž rámci by měl generátor bezvadně pracovat. V jakémkoli případě však pisatel inzerátu varuje před otevírání a zkoumáním vnitřních součástí generátoru, v takovém případě se totiž "otevřená elektrická stanice sama vyhodí do vzduchu."

Závěr inzerátu obsahuje odkaz na videosekvenci, která by měla ukazovat, jak celý systém pracuje. Krátký záběr o velikosti 3,66 MB je však nedostupný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám