Hlavní obsah

Plextor připravil Blu-ray vypalovačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V segmentu Blu-ray zařízení se pokusí uchytit také Plextor se svou vypalovačkou Blu-ray disků. Přístroj uvede společnost na trh na podzim.

Článek

Řada analytiků se domnívá, že by Plextor mohl být dokonce prvním výrobcem Blu-ray vypalovaček, který je uvede na trh.

Plextorova vypalovačka PX-B900A si však neporadí pouze s Blu-ray disky. Podobně jako její konkurenti i ona umí číst a zapisovat na celou řadu dalších formátů, kam patří všechny představitelné druhy DVD a CD médií vyjma DVD-RAM formátu. Mechanika přijímá kotouče s průměrem osmi i dvanácti centimetrů.

Pokud se krátce vrátíme k Blu-ray diskům, jejichž čtení a vypalování je pro PX-B900A stěžejní, zjistíme, že si vypalovačka poradí pouze s jednovrstvými kotouči s kapacitou 25 GB. Na zápis do dvou vrstev na jednom médiu tak bude třeba v případě PX-B900A zapomenout.

Plextor dosud neoznámil, kterak se vypalovačka připojí k počítači - zda přes Serial ATA či Parallel ATA rozhraní. Společnost rovněž neuvedla, kolik bude její zapisovačka stát. Ceny konkurence se pohybují mezi 900 až 1000 dolary, je proto pravděpodobné, že tyto hranice nový Plextor nepřekročí.

Reklama

Výběr článků

Načítám