Hlavní obsah

Samsung uvede combo Blu-ray / HD DVD přehrávač

Elektronický gigant Samsung stanovil pevný termín, kdy uvede duální stolní přehrávač, který si poradí s oběma formáty záznamových nosičů nové generace.

Článek

Zástupci Samsungu uvedli v rozhovoru pro agenturu IDG News Service, že neplánují uvést pouhý HD DVD systém. Kombo mechaniku, která si poradí s oběma druhy médií, tedy HD DVD a Blu-ray, však dodá firma na trh nejpozději počátkem příštího roku.

Podle manažera Kima Du-Hyonga připravil již Samsung první prototypy nového hardwaru, v současnosti piluje jeho nedostatky.

Druhou firmou, která má podobné plány jako Samsung, co se týče stolních přehrávačů, je LG Electronics. Vedení LG již před několika týdny odpískalo vývoj vlastního Blu-ray systému, firma sdělila, že se bude raději soustředit na kombo mechaniku, která si poradí mimo BR disků i s HD DVD. Tato mašinka by se na trhu měla objevit koncem léta, nejpozději na podzim.

Snahy Samsungu a LG Electronics hodnotí příznivě počítačoví nadšenci. Tyto společnosti jsou totiž známé produkcí levných a přitom kvalitních přístrojů. Například Blu-ray přehrávač Samsungu BD-P1000 stojí 999 dolarů [celá zpráva], což je o dobrou polovinu méně, než na kolik vyjde konkurenční přístroj společnosti Pioneer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám