Hlavní obsah

Microsoft připravuje vlastní obdobu přehrávače Apple iPod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Microsoft připravuje konkurenci zařízení Appe iPod. Apple má už několik let na trhu přehrávač iPod, který je mezi lidmi velmi populární a firmě přináší nemalé zisky.

Článek

Microsoft plánuje vydat vlastní komplexní řešení, tedy včetně svého hudebního internetového obchodu po vzoru služby iTunes, která patří rovněž firmě Apple a pomocí níž mohou majitelé iPodů nakupovat hudbu. Microsoft už v této záležitosti údajně jednal s hudebními společnostmi, které by měly Microsoftu poskytnout potřebné licence.

Softwarová technologie Microsoftu už poskytla rámec pro správu autorských práv několika hudebním službám po celém světě, které fungují na principu předplatného. Žádná z nich ale nedokázala prorazit tak, jako se na trhu prosadil Apple.

Apple momentálně vyrábí počítače kompatibilní s platformou Windows, kterou provozuje více než 90% osobních počítačů celého světa. Právě zde se podle analytiků odehraje největší souboj mezi softwarovým řešením Microsoftu pro k distribuci hudby a světem iTunes.

Kdy Microsoft uvede vlastní konkurenci populárním iPodům není známo.

Reklama

Související témata:

Související články

Gates vyzve Apple iPod na souboj

Microsoft a jeho partneři vyvinou nový multimediální přístroj, který bude konkurovat kapesním zařízením rodiny Apple iPod. Bill Gates, předseda Microsoftu,...

Výběr článků

Načítám