Hlavní obsah

Microsoft potají otestuje program pro ověření pravosti Windows

Až milióny uživatelů operačního systému Windows se mohou stát pokusnými králíky Microsoftu, který si na jejich počítačích vyzkouší zatím nedokončený nástroj pro odhalování nepravých kopií Windows.

Článek

Microsoft již zasílá do osobních počítačů vybavených systémem Windows ještě nehotový program WGA Notification (Windows Genuine Advantage Notifications). Práce tohoto nástroje spočívá v odhalování falešných kopií Windows.

Podle deníku News.com je toto vůbec první počin Microsoftu, kdy se firma přestává uživatelů ptát, zda budou testovat její nehotový program a rovnou jej zasílá prostřednictvím automatických aktualizací do jejich počítačů.

"Nemyslím si, že bychom to někdy dělali, avšak WGA Notification je unikátním programem," citoval News.com šéfa platformy WGA Notifications Davida Lazara.

Microsoft se pomocí WGA Notifications snaží odradit uživatele od používání nepravých kopií Windows. Nástroj WGA Notifications uvedla firma již před dvěma lety, kdy lidé ve vybraných zemích museli při stahování programů ze stránek Microsoftu dokazovat, že mají legální Windows. [celá zpráva]

Později firma uvedla WGA software separátně a nyní jej coby betaverzi rozesílá prostřednictvím aktualizací do počítačů v mnoha zemích celého světa včetně USA. 

Software si podle expertů nevědomky nainstalují spolu s bezpečnostními aktualizacemi milióny lidí, a to i přesto, že Microsoft v licenčním ujednání uvádí, že se jedná o "prerelease program". Mnoho uživatelů totiž licenčním ujednáním nerozumí a častokrát je ani nečtou.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám