Hlavní obsah

Epson představil vlastní verzi elektronického papíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technologický gigant Epson představil vlastní verzi elektronického papíru s uhlopříčkou 7,1", tedy 18 centimetrů.

Článek

Firma uvedla, že arch standardu A6, nabízí rozlišení 1536 x 2048 bodů. Epson e-papír vyrobil s použitím vlastní tzv. SUFTLA technolgie, která mu umožňuje do plastového substrátu vnést tenkou vrtsvu tranzistorů.

Nový elektronický displej nabízí podle Epsonu vůbec největší kontrastní poměr mezi stávajícími e-papíry, jeho kontrast dosahuje hodnoty 10:1. Změnu obrazu vyvolá už napětí rovné 6V, produkt z dílny Epsonu tak vydrží velmi dlouho v provozu na vestavěné bateriové články.

Vzhledem k povaze technologie, která je užita pro výrobu e-papíru totiž není potřeba dodávat energii panelu k udržení obrazu či textu, enegie je potřebná pouze k jeho editaci.

Elektronický papír používá k vytvoření obrazu černé a bílé částice, které jsou účinkem elektrického pole přitahovány k průhledné podložce. K jejich udržení na povrchu panelu není potřeba žádného dalšího napájení. Změna obrazu se uskuteční až v případě opětovného působení elektrického pole.

Reklama

Související články

Intel: Investujeme do elektronického "papíru"

Společnost Intel vynaložila v poslední době nemalé prostředky do vývoje technologie E-Ink. Ta byla dříve licencována firmou Philips, která ji použila k tvorbě...

Výběr článků

Načítám