Hlavní obsah

Nové ovladače brání pádu Windows Vista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft uvedl novou programovou sadu, která pomáhá softwarovým návrhářům odhalovat problémy v ovladačích, jež mohou způsobovat nestabilitu operačního systému Windows Vista.

Článek

Aplikace "Prefast for Driver" a "Static Driver Verifier" byly uvolněny souběžně s druhou testovací variantou OS Windows Vista Beta 2 a Longhorn Server Beta 2.

Nástroje, které poskytl Microsoft softwarovým vývojářům ve druhé polovině května, mají minimalizovat riziko, že by systém přešel do tzv. BSOD (blue screen of death, tedy modrá obrazovka, jenž se vžila pro pojmenování pádu systému).

Tyto aplikace, které Microsoft vyvinul primárně pro systém Vista a jež zde slouží k analýze ovladačů, jsou zpětně kompatibilní s drivery v OS Windows XP a Windows 2000.

Operační systém Windows Vista, který po pěti letech nahradí současný Windows XP, bude uveden na trh počátkem příštího roku. Spolu s ním představí Microsoft i novou verzi kancelářského balíku Office 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám