Hlavní obsah

On-line hry: Školáci si zahrají na fotbalovém MS

Novinky, Michal Sztemon

Ačkoli nyní ještě většina sportovně naladěných diváků pilně povzbuzuje hokejisty, pomalu se blíží období vlády fotbalu, konkrétně Mistrovství světa. Právě ve hře věnované FIFA World Cupu se uskuteční v pořadí třetí Mistrovstí ČR základních a středních škol, více se dozvíte v článku. Nechybějí ani další informace z domova i zahraničí.

Článek

Novinky z domova

  • Žáci a studenti základních a středních škol v celé ČR můžou plesat. S drobnou pomocí pořadatelů z ČMSP se totiž můžou místo školy věnovat trochu zábavnější věci, a to Mistrovství ČR škol ve hře FIFA World Cup Germany 2006. Vítězové se mohou těšit na mraky fotbalových cen, např. na oficiální míče MS ve fotbale v ceně 3900 Kč/kus.
  • Nejlepší český hráč počítačových her Michael "Giacomo" Hladík konečně veřejně potvrdil informace dostupné pouze zasvěceným a v příští sezóně WC3L bude hrát za německý tým mousesports. Dopisovatelé zahraničních portálů mylně uvítali jeho přestup z lokálního do světového týmu, Giacomo nicméně stále zůstává hlavní hvězdou českého AMD Cyber Teamu.
  • Bratrovražedný souboj mezi českými a slovenskými hráči populární modifikace Warcrafta III - Doty skončil zřejmě zaslouženou remízou. Při soutěžním nastavení pick/-ap vyhráli Češi 2:1 na mapy, oddechovku -mm/-ar zase lépe zvládli Slováci.
  • Takřka nekonečný seznam GameZone snídaní s finalistkami České Miss s hráči je opět o kousek blíže té "nej missce". Hlavní hvězdou osmé snídaně byla Šárka Durdisová, sekundoval jí vítěz soutěže David Laupy. Zajímá vás, jak se snídá v Žižkovské televizní věži?

David Laupy a Šárka Durdisová - aktéři snídaně #8 v rámci GZ Snídaně s Miss.

Foto: www.gamezone.cz

Novinky ze světa

  • Nejvýznamnější akcí tohoto týdne na hráčském poli je bezesporu výstava E3 v Los Angeles. Nechybějí tam ani profi hráči, kteří si to v exhibičních utkáních rozdávají celkem o 25 000 dolarů. V CS zápase Amerika vs. Evropa vyprovodili domácí Američané své soupeře s výpraskem 2:0 na zápasy (32:5 na mapy!), Q4 a W3 turnaje se ještě hrají.
  • Čeští Warcraft III hráči ACT-Giacomo a Hum4nic poprvé zasáhli do bojů v ClanBase EuroCupu. Oba si připsali shodně jednu výhru a jednu porážku, postup ze základních skupin je tak nadále v jejich silách.
  • Závisláci na online RPG hře World of Warcraft mají opět o něco neklidnější spaní. Na E3 byla představena úplně nová rasa s názvem Draenei, kromě toho se hráči můžou těšit na nové sety pro jednotlivá povolání a spousty nových lokací.
  • Comeback roku! Tak označuje jeden z českých portálů návrat švédského CS hráče Daniela "Hypera" Kuusista zpět ke Counter-Striku. Hyper byl dlouho považován za jednoho z největší CS talentů, po tahanicích okolo znovuzaložení Ninjas in Pyjamas se ale odmlčel. Nyní se vrací v dresu Raw-Gaming, tento tým se zřejmě představí na CPL Summer v USA.

Ani na E3 nechybějí pěkné dívky, zde v "basket" provedení.

Foto: www.gotfrag.com

Souboje českých a slovenských Counter-Strike týmů

Česká progamingová scéna je s tou slovenskou nerozlučně spojena a i když to původně fungovalo takřka výhradně tak, že se slovenští hráči účastnili českých akcí a turnajů, nyní to už pravda není. Důkazem pro toto tvrzení jsou i dvě velké slovenské online Counter-Strike ligy, které významně narušují několikaletou hegemonii AMD Counter-Strike ligy pořádané českým portálem ProGamers.

Konec minulého týdne byl ve znamení finále těchto slovenských soutěží, konkrétně se jedná o GameStation.sk CS ligu a e-Sports.sk CS Ligu. Do bojů na nejvyšších příčkách zasáhly i české CS klany, nejvíce hlavu našim východním bratrům motal klan Candid Plantronics. Snad jen připomenu, že ve finále Mistrovství ČR v PC hrách 2005 si všechny tři medailové pozice zajistily slovenské týmy, takže Češi rozhodně měli co oplácet.

e-Sports.sk CSL

Již čtvrtá sezóna e-Sports.sk ligy i tentokrát znamenala souboj předních klanů z České republiky a Slovenska, jen škoda toho, že organizátoři museli na poslední chvíli ustoupit od finále na LANu. Místo cesty do Bratislavy se tak čtveřice nejlepších týmů mohla poklidně připravovat doma, i přes problémy se sestavou nakonec největší krajíc z celkové dotace ukrojil český tým Candid. V pavouku hraném systémem dvojité eliminace nejdříve "candáti" v prodloužení porazili elitní slovenský tým defeaters, aby se i v opakovaném zápase ve velkém finále projevily jejich silnější nervy v těsném vítězství 16:14. Bronz bere mladý český tým unknowN illusion, kterému se dají s relativně malým rizikem předpovídat lepší zítřky.

1. místo: Candid Plantronics (ČR) - 30 000 Sk

1. místo: Candid Plantronics (ČR) - 30 000 Sk2. místo: defeaters (SR) - 15 000 Sk

3. místo: unknowN illusion (ČR) - 10 000 Sk

Myš Razer Copperhead - cena pro vítěze GameStation.sk ligy.

Foto: www.razerzone.com

GameStation.sk CS liga

I GameStation.sk liga se mohla pochlubit velmi slušným obsazením, play-off vrcholilo prakticky ve stejný čas jako u konkurence, přesto jsme v konečných fázích play-off viděli řadu jiných jmen. Do velkého finále se však probojovaly naprosto totožné týmy - čeští Candid a slovenští defeaters. Zde byla ale situace obrácená - psychickou výhodu měli defeaters, neboť to byli oni, kdo dokázal zvítězit v prvním vzájemném zápase. Konečný výsledek byl také těsný, v poměru 16:13 se ale radovali defeaters, Candid podruhé útok na prvenství nevyšel. Bronzová příčka SkyRiders je pro tyto borce ošlehané účastí v CB EuroCupu určitě zklamáním.

1. místo: defeaters (SR) - 5x profi myš Razer Copperhead

1. místo: defeaters (SR) - 5x profi myš Razer Copperhead2. místo: Candid Plantronics (ČR) - 5x profi podložka Razer eXactMat

3. místo: SkyRiders (ČR) - 5x sluchátka Speed-Link

Šanci na repete budou mít přední česko-slovenské klany v rámci play-off AMD CS ligy na ProGamers, jejíž LAN finále se odehraje 27. května v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám